Több száz millió forintot kapott ez a vidéki város: erre költik a pénzt

MTI   
  Megosztom
Több száz millió forintot kapott ez a vidéki város: erre költik a pénzt

A Városi Sportcsarnok energetikai korszerűsítésén dolgoznak Salgótarjánban, a fejlesztésre, amelynek részeként napelemes rendszert is telepítenek, több mint 600 millió forintot nyert a nógrádi megyeszékhely közgyűlése.

Összesen 609,93 millió forint vissza nem térítendő támogatásból újulhat meg a salgótarjányi Városi Sportcsarnok. A projekt részeként csökkenhet az energiaigény és a károsanyag-kibocsátás mértéke is.

A fejlesztés céljai között szerepel, hogy költséghatékonyak legyenek a sportoláshoz szükséges szolgáltatások, a szabvány szerinti küzdőtérrel, a kapcsolódó lelátókkal, valamint a további öltözőkkel, zuhanyzókkal és egyéb kiszolgálóhelyiségekkel.

A sportcsarnok épületenergetikai jellemzői elmaradnak a hatályos követelményektől: a határolószerkezetek hőszigetelő-képessége rossz, az energiaellátó rendszerek pedig részben elavultak, ebből adódóan az épület energiaigénye jelentős költséget okoz az önkormányzatnak, ami jelen korszerűsítés során csökkenthető.

A sportcsarnokban korábban már végeztek fejlesztéseket, így 2007-2008-ban a csarnok épületrészét visszabontották a nézőtérig, majd újraépítették, illetve szakaszosan a nyílászárócsere is megvalósult, de átfogó energetikai korszerűsítésen még nem esett át az épület. A fejlesztés az Európai Unió támogatásával valósul meg, várhatóan 2025 júliusára.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

fejlesztés

salgótarján

sportcsarnok