Egy közel száz éves épületet újítottak fel ezen a településen: itt az eredmény

MTI   
  Megosztom
Egy közel száz éves épületet újítottak fel ezen a településen: itt az eredmény

A Magyar falu program részeként pénteken adták át a felújított Szili Mesevár Körzeti Óvoda Vági Tagóvoda épületét, a Győr-Moson-Sopron vármegyében. Az elmúlt négy évben országszerte 630 óvoda újult meg.

Pálffy Attila, Vág polgármestere az átadón elmondta, hogy a tagóvoda épülete kívül-belül megújult a 21. századi elvárásoknak megfelelően. Beszélt arról is, hogy az intézmény működése gyermeklétszám tekintetében is biztosított, mert 2021-ben hat, tavaly négy, idén pedig szintén négy gyerek született. Hozzátette: egyre több fiatal költözik a településre, az elmúlt két évben hat telket értékesítettek.

Petőné Zámbó Ildikó tagóvodavezető azt emelte ki, hogy az 1926-ban épült ingatlant 50 millió forint támogatásból újították fel. A munkálatokat januárban kezdték.

A tagóvoda udvarának felújítására pedig még 2020-ban nyertek 5 millió forintot. Az intézményben 14 gyerekről gondoskodnak

- fűzte hozzá.

Eddig 2200 óvodafejlesztés történt a Magyar falu programban, a felújítások és fejlesztések összértéke mintegy 28 milliárd forint.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

óvoda

felújítás

magyar falu program