Igazi horror lehet számunkra a fűtésszezon, ha erre nem figyelünk: a katasztrófavédők is óva intenek

HelloVidék   
  Megosztom
Igazi horror lehet számunkra a fűtésszezon, ha erre nem figyelünk: a katasztrófavédők is óva intenek

A Fejér Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság három olyan családot keresett fel, ahová korábban szén-monoxid miatt riasztották a tűzoltókat. A házigazdáknak CO-érzékelőt ajándékoztak - írja a Feol.

A székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség a közelmúltban három olyan családot keresett fel Fejér Vármegyében, ahová korábban szén-monoxid szivárgás miatt már riasztották korábban a tűzoltókat.

A lap értesülései szerint az érintett családoknál egyik esetben sem volt felszerelve a házban szén-monoxid érzékelő, a családok így is megúszták a gyilkos gáz "támadását". A fűtésszezon most azonban újra elérkezett, ezért a Fejér Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság mindhárom családnak egy-egy CO-jelző készüléket ajándékozott.

A katasztrófavédelem ezzel az akcióval arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy tévhitnek számít az a feltevés, hogy csak a régi gázkazánoknál jelentkezhet a gázszivárgás, hiszen minden nyílt égésterű fűtőeszköz forrása lehet a mérgező gáznak, amennyiben nem biztosított a levegő-utánpótlás. A kandalló, a cserépkályha, a vegyes tüzelésű kazán, a konvektor és a fali vízmelegítő is lehet nyílt égésterű, amely a szoba levegőjét használja működés közben. Ha nincs elég friss levegő ezek környezetében, szén-monoxid keletkezik, amely magas koncentrációban akár egy percen belül is halált okozhat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szén-monoxid

szén-monoxid mérgezés

szén-monoxid érzékelő

fejér

tűzoltók

megelőzés

hellovidek