Szörnyű tragédia: szén-monoxid-mérgezés végzett egy emberrel Szombathelyen

MTI   
  Megosztom
Szörnyű tragédia: szén-monoxid-mérgezés végzett egy emberrel Szombathelyen

Meghalt egy középkorú nő szén-monoxid-mérgezésben Szombathelyen a Malom utcában - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn.

A holttestre egy háromemeletes társasház földszinti lakásának fürdőszobájában találtak rá, ahol a nyílt égésterű vízmelegítő csukott ajtó és ablak mellett üzemelt.

A tűzoltók légzőkészülékben méréseket végeztek és kimutatták a mérgező gázt. A lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő készülék.

Kitértek arra is, hogy a mérgező szén-monoxid akkor jön létre, ha beltérben nyílt láng van, és a tűz környezetében nem megfelelő a levegő-utánpótlás.

Ha elérhető a vízmelegítő vagy a fűtőeszköz égéstere, látható a láng, akkor állandó és automatikus szellőzésről kell gondoskodni, nem elég néha kinyitni az ablakot.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

tragédia

szén-dioxid

halál