Mi történt a rezsicsökkentéssel? Brutálisan magas gázszámlákat kaptak novemberben a fogyasztók

HelloVidék   
  Megosztom
Mi történt a rezsicsökkentéssel? Brutálisan magas gázszámlákat kaptak novemberben a fogyasztók

A diktálós fogyasztók egy része a vártnál jelentősen magasabb gázszámlát kapott novemberben, derült ki az RTL Híradójából. Az egyikük azt mondta, hogy tavaly októberben 85 köbméter gázért 11 ezer forintot fizetett, most, egy évvel később 89 köbméterért 28 ezret számláztak ki neki.

Az RTL által felkeresett energiapiaci szakértő szerint a magasabb gázszámlaárak fő oka az állami cég bonyolult számítási rendszere. „Annyira komplikált lett ez a fogyasztási görbe, a hőmérsékletfüggés stb., hogy már az átlagfogyasztó semmit nem ért meg az egészből” – mondta Balogh József.

Mint tudott a kormány tavaly nyáron változtatott a rezsicsökkentés szabályain, bizonyos fogyasztás felett a piaci árat kell fizetniük a családoknak. Ugyanakkor nem mindegy az sem, hogy ha valaki úgy van nyilvántartva, hogy csak fűtésre használja a gázt, miközben azzal főz vagy állítja elő a meleg vizet is.

Az MVM-et is felkereste az RTL, ők elismerték, hogy a diktálós fogyasztók egy része magasabb gázszámlát kapott. Ugyanakkor azt írták, hogy az egész évre járó kedvezményes gázmennyiség nem vész el. Szerintük "idén a fűtési időszak kezdete eltolódott, így a számlák azonos fogyasztás mellett is nagyobb arányban tartalmazhatnak versenypiaci költségeket tükröző árat, mint tavaly ilyenkor". Azoknak a fogyasztóknak, akik nem tudják egyben kifizetni a magasabb számlát, azt ajánlották, hogy jelezzék az ügyfélszolgálaton.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gázszámla

gázfogyasztás

gázszolgáltató

rezsi

otthon

hellovidek