Magyar cég ért el áttörést a hőszivattyús fűtéseknél: erre figyelj, mielőtt költesz rá

HelloVidék   
  Megosztom
Magyar cég ért el áttörést a hőszivattyús fűtéseknél: erre figyelj, mielőtt költesz rá

Egy ingatlannál a hőszivattyús fűtésre való átállást több tényező is befolyásolja, az egyik ezek közül, hogy milyen hőközpontot válasszunk, ez az eszköz ugyanis elengedhetetlen annak érdekében, hogy a hőt eltároljuk, amíg szükségünk nem lesz rá. A kiválasztásnál olyan kritériumok jönnek szóba, mint a megbízhatóság, a praktikum és a helytakarékosság. Egy magyar innováció most a legmagasabb sztenderdeknek megfelelően lép piacra.

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a hőszivattyús fűtési rendszerek, melyek nemcsak környezetbarát megoldást kínálnak otthonunk melegen tartására, hanem elődeikhez képest jóval költséghatékonyabban is működtethetők. Kevesen tudják, de egy beruházás esetén legalább olyan nagy körültekintéssel kell eljárni a hőközpont kiválasztásánál, mint a hőszivattyúénál. Hajnal Ferenc, Nolsen hőközpontok szakértője azt is elárulta, hogy miért.

Hogyan működik a hőszivattyú?

Mint fogalmazott, amikor a hőszivattyú működésbe lép, annak egyetlen dolga van: „levenni” a kinti levegőből, földből vagy vízből a hőt, és olyan formába önteni, amelyet a házban lehet hasznosítani. Miután megvan ez a meleg, valahova el kell tárolni, amíg szükség nem lesz rá. Itt jön képbe a hőközpont fogalma, mely nagyjából olyan, mint egy termosz: megtartja a hőt addig, amíg szét nem osztjuk a házban a hőleadókban, azaz a radiátorokon vagy a padlófűtésen keresztül a keringető szivattyúk segítségével.

Ez azért fontos, mert a hőszivattyú nem mindig és nem azonnal tud annyi meleget előállítani, amennyire éppen szükség van. A hőközpont segít ezt a meleget gyakorlatilag előre legyártani és készenlétben tartani a felhasználásra

– mutatott rá a szakember.

Erre figyelj a vásárláskor

Kérdésünkre válaszolva elmondta, lényeges, hogy olyan hőközpontot találjunk, ami illeszkedik a ház fűtési igényeihez és a rendelkezésre álló térhez. Fontos, hogy csak a kiváló minőségű anyagokból, például rozsdamentes acélból készült komponenseket keressük, melyek hosszú élettartamot és alacsony karbantartási igényt garantálnak.

Hajnal Ferenc kiemelte még a helytakarékosság jelentőségét is. Elmondta, egy kompakt hőközpont, ami helytakarékos kialakítású, lehetővé teszi a helykihasználást más célokra is a gépházban vagy ott, ahol a hőközpontot elhelyezzük.

Szintén fontos tényező a hőközpont energiahatékonysága is, amely közvetlenül befolyásolja a fűtési rendszer általános energiafogyasztását. Egy jól szigetelt és hatékony hőközpont segít csökkenteni a működési költségeket. Végül, de nem utolsó sorban biztosítani kell, hogy a hőközpont kompatibilis legyen a meglévő vagy tervezett hőszivattyús rendszerrel, valamint más rendszerelemekkel, mint a padlófűtés vagy a radiátorok

– sorolta.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

hőszivattyú

hőszivattyús rendszerek

fűtésszezon

fűtés

alternatív fűtési módok