Alattomos módon ürítette ki az idős nő bankszámláját egy kecskeméti férfi: kész vagyont csalt ki tőle

HelloVidék   
  Megosztom
Alattomos módon ürítette ki az idős nő bankszámláját egy kecskeméti férfi: kész vagyont csalt ki tőle

A Kecskeméti Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki közel 2 millió forintot vett fel jogosulatlanul, annak az idős asszonynak a bankszámlájáról, akinek időként segített a bevásárlásban.

A vádirat szerint a vádlott és a 86 éves sértett szomszédok voltak egy kecskeméti társasházban - a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből. A férfi alkalmanként bevásárolt a rossz egészségi állapotban lévő, idős asszonynak, akinek a bankszámlájáról készpénzt is vett fel.

15 alkalommal vett le pénzt

Az egyik ilyen készpénzfelvételt követően azonban az elkövető nem adta vissza a sértettnek a bankkártyáját. A férfi arról – a PIN kód ismeretében – 2021. október 11. napjától kezdődően, egy hónap leforgása alatt, 15 alkalommal, 1.848.000 forintot vett fel a sértett tudta és hozzájárulása nélkül. A vádlott az utolsó két készpénzfelvételt megelőzően lekérdezte a számla egyenlegét is, azért, hogy a megtudja mennyi pénzt vehet még le a számláról. A férfi jogosulatlan készpénzfelvételei után mindössze 28 forint maradt az idős asszony bankszámláján.

Közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozták

Az ügyészség a vádlottat információs rendszer felhasználásával üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

bűncselekmény

kecskemét

otthon

csalás

bankkártya

bevásárlás