Hiába készült el, máig nincs rendelés a vidéki egészségházban

HelloVidék   
  Megosztom
Hiába készült el, máig nincs rendelés a vidéki egészségházban

Hiába készült el már tavasszal még mindig nem rendel a dél-kiliáni egészségház Miskolcon. A tetszetős épület 5 felnőttorvosi és 2 gyermekorvosi rendelőt tartalmaz, valamint kétszobás védőnői szolgálatnak adna otthont. Az épület azonban azóta sem népesült be.

Az előző önkormányzat 2017-ben indította be azt a projektet, amelynek célja, hogy egy vadonatúj épületben korszerű egészségházat alakítsanak ki. A lakótelepen élők egy része szerint azonban az építkezés értékes zöldfelületektől fosztja meg a lakóterületet. A környezetért, fák kivágása miatt aggódók több alkalommal is tiltakoztak, demonstráltak a beruházás ellen - írja a boon.hu.

Aztán egy kérdőív kitöltésével nyilváníthattak véleményt a helyiek, támogatják-e az új rendelőépület kialakítását az arra rendelkezésre álló helyen, vagy sem. A szavazás eredménye 58–42 százalék lett az igenek oldalán. A lakossági támogatottság tudatában, mérlegelve az érveket, az önkormányzat úgy döntött: elindulhat az új rendelő beruházása.

A lap úgy tudja, hogy az épület tetőzete még az esetleges birtokba vétel előtt beázott, így garanciális javításra volt szükség. Az épület üzembehelyezésével kapcsolatos hatósági eljárások is elhúzódtak, így ebben az évben még csak kívülről csodálhatják meg a dél-kiliániak az épületet. Az érdemi gyógyító munka csak jövőre indulhat be az egészségházban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

egészségház

rendelő

miskolc