Egyre kevesebb a koronavírus örökítőanyaga a magyar ivóvízben: mutatjuk, hol, mennyit mértek

MTI   
  Megosztom
Egyre kevesebb a koronavírus örökítőanyaga a magyar ivóvízben: mutatjuk, hol, mennyit mértek

Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján. Azt írták, hogy az év 10. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben országos átlagban tovább csökkent.

A vizsgált városok többségét stagnáló tendencia jellemzi, további csökkenést Békéscsabán, Budapest Központi Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, Miskolcon, Pécsett, Székesfehérváron és Veszprémben mértek. Ugyanakkor emelkedést tapasztaltak Egerben, Szegeden és a vizsgált Budapest környéki agglomerációs települések (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) mintáiban.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Szombathely, Szeged, Szolnok, Eger, Debrecen, Nyíregyháza és Budapest déli részén a "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik. Közölték azt is, hogy a 10. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben tovább csökkent. Az adott héten öt mintában volt jelen a kimutatási határ feletti mennyiségben a vírus örökítőanyaga.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

covid-19

koronavírus

otthon

ivóvíz

vírus

laboratórium

egészség