Megszólalt az X-Faktor sztárja: nyíltak meg ajtók, de többre számítottunk

HelloVidék   
  Megosztom
Megszólalt az X-Faktor sztárja: nyíltak meg ajtók, de többre számítottunk

A borszéki Kalandor zenekar neve valószínűleg az idei X-Faktor 9. évadából csenghet ismerősen a legtöbbek számára. A zenekar 2018 szeptemberében alakult, azóta több saját dallal is debütáltak, valamint angol, magyar és román nevű dalok feldolgozásait is hallani lehet tőlük. Az indie folk, pop rock és funky stílusokat ötvöző zenekar négy tagból áll: Mosneág Gellért a zenekar gitárosa, Cserkész Norbert a zongorista, Szvinyuk Szilárd a dobos, valamint Mosneág Anna-Mária az énekes. A HelloVidék a zenekar gitárosával, és egyben a zenekar vezetőjével, Mosneág Gellérttel beszélgetett.

HelloVidék: Hogyan alakult meg a zenekar? Honnan ismeritek egymást és mióta zenéltek együtt?

Mosneág Gellért: Korábban már volt egy zenéltünk együtt Norbival és Annával, azonban úgy döntöttünk, hogy egy új zenekart hozunk össze azzal a céllal, hogy saját dalokat írjunk. Ezért lett a nevünk Kalandor. Norbival hamar szoros barátság alakult ki közöttünk, és ugyan azt a célt tűztük ki magunknak, Annával pedig 2007 óta vagyunk együtt, amit 2017-ben megerősítettünk egy házassággal. Szilárdot gyerekkora óta ismerem, tagja volt egy zenekarnak, akiket én oktattam. Mivel ismertem, és tudtam, hogy neki is ugyan azok a céljai, szeretne fejlődni, ismertté válni és bírja a gyűrődéseket, ezért meghívtuk a zenekarba 2018 szeptemberében egy kocsmában a születésnapján. Az együttes megalakulását ezért attól a ponttól számítjuk, amikor Szilárd is a zenekar tagja lett.

HV: Mennyire volt könnyű megtalálni a saját stílusotokat?

MG: A stílusunkat szerintem még nem sikerült teljes egészében megtalálni, de jó úton járunk. Inkább ötvözzük a kedvenc stílusainkat, amikben önmagunkat érezzük, ezek az indie folk, a pop rock és a funky.

HV: Vannak példaképeitek? Kik inspirálnak titeket?

MG: Nagyon sok ötletet merítünk a Coldplay-től, de a Mumford and Sons, a Grizfolk és a Margaret Island is hatással van ránk.

HV: Mi volt a legnagyobb eredmény, amit eddig elértetek?

MG: Elismerték zenekarunkat az Éter fesztiválon, a Ceglédi és a Tokaji Utcazene Fesztiválon és a Vibe fesztiválon is, énekesnőnket, Annát pedig a Siculus Fesztivál legjobb énekesének választották. A 2019-es magyarországi X Faktorban a zenekarok kategóriájában a legjobb 6 versenyző között lehettünk.

HV: Milyen ajtókat nyitott meg előttetek az X-Faktor?

MG: A műsorban való szereplés bár nyitott meg ajtókat, nem annyit, mint amennyire számítottunk, viszont nagyon jót tett zenekarunknak reklám szempontjából. Elég nagyot ugrott a videók nézettsége és a követők száma a különféle online platformokon (YouTube, Facebook, Instagram) ami nagyon sokat jelent nekünk, mivel ez volt a fő célunk, hogy minél többen ismerjék meg zenekarunkat.

HV: Mivel foglalkoztok „civilben”? Tervben van, hogy később esetleg csak a zenélésből éljetek meg?

MG: Norbi jelenleg a családi vállalkozásba segít be, emellett szeretne továbbtanulni Budapesten a Kőbányai Zenei Stúdióban zongora szakon. Szilárd jelenleg még tanuló, Anna-Mária közgazdász, én pedig gitártanárként dolgozok. Természetesen szeretnénk, ha egy idő után a zenélésből élhetnénk meg, sokat dolgozunk érte, de jelenleg még a befektetett összeg túlszárnyalja a keresetünket. Ez remélhetőleg nemsokára változni fog.

HV: Hamarosan kiadjátok az első kislemezeteket és videoklipet is fogtok forgatni. Mennyire jelent ez nagy költséget egy induló zenekar számára, hogyan lehet ezt finanszírozni?

MG: Olyan nagy költségeket jelent ez, amire nem is számítottunk. Elsősorban a fellépésekből összegyűjtött összeget fordítjuk erre, ami teljes egészében a zenekar kasszájában marad. A hiányzó összegeket önrészből finanszírozzunk. Sajnos jelenleg még nincsenek szponzoraink, de tettünk már lépéseket ennek érdekében és reméljük, hogy nemsokára már büszkélkedhetünk támogatókkal.

HV: Mi a legnagyobb álmotok és mik a jövőbeli terveitek?

MG: Teljes gőzzel dolgozunk első kislemezünk anyagán és a közeljövőben forog majd a második videoklipünk is. Legnagyobb álmaink közé tartozik, hogy fellépjünk a Budapesten az A38 hajón, az Akváriumban és Double Rise fesztiválon, de szeretnénk Tusványost is meghódítani. Az is nagyon fontos számunkra, hogy minél több rádió játssza a megjelent saját dalainkat.

HV: Hol lehet legközelebb látni titeket?

MG: Legközelebb november 23-án fogunk fellépni a Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató Fesztiválon, de lesz egy fellépésünk december 7-én Gyergyószentmiklóson és december 21-én Csíkszeredén is egy karácsonyi jótékonysági koncert keretében.

Címlapi kép: rtl.hu

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

interjú

zenekar

szórakozás

x-faktor

fellépés

kalandor zenekar

kalandor

zenész