Vidéki kastélyromnál forgat a Netflix: világhírű lehet ez a magyar város

HelloVidék   
  Megosztom
Vidéki kastélyromnál forgat a Netflix: világhírű lehet ez a magyar város

A pósteleki Wenckheim-kastély romjainál, a Békéscsabához tartozó ősfás részen veszik fel a jeleneteket. A másik helyszín a volt autósmozi területe. Úgy tudni, egy különleges képességekkel rendelkező fiatal nőről szól majd a történet.

A pósteleki Wenckheim-kastély romjainál forgat a Netflix, a Békéscsabához tartozó ősfás részen. Úgy tudni, az amerikai Shadow and Bone című fantasyregény adaptációjának egyik epizódját veszik fel a romoknál, írta meg a Körös Hírcentrum. A széria egy különleges képességekkel rendelkező fiatal nőről szól majd, aki gonosz erőkkel harcol. A sorozatot Eric Heisserer jegyzi. A HVG érdeklődésére a Netflix azt válaszolta, hogy "a gyártási folyamat zavartalansága, illetve a stáb és a művészek védelmében" nem kommentálják az egyes forgatásokat érintő kérdéseket.

Emellett azt is hozzátették, hogy a Netflix sokat költ Európa-szerte arra, hogy segítse és erősítse a helyi tartalomgyártást.

Arra összpontosítunk, hogy a szolgáltatásunk előfizetőink örömét szolgálja, ebbe pedig beletartozik az is, hogy helyi tartalmakat gyártunk, befektetéseinkkel támogatjuk a helyi kultúrát is.

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter is posztolt Facebookon a forgatással kapcsolatban. Azt írta, még decemberben érkezett megkeresés az önkormányzathoz a forgatással kapcsolatban, a szerződés megkötését február 12-én nyilvános ülésen hagyták jóvá hivatalosan.

A filmforgatás két helyszínt érint. Az egyik a pósteleki erdőben található rom, a másik pedig a volt autósmozi területe. Az érintett helyszínek nem minősülnek Natura2000-es területnek, így a Bizottság támogatta a filmes cég kérelmét és aláírásra került a bérleti szerződés

- tájékoztatott a polgármester, aki abban bízik, hogy a város különleges helyszíneire a jövőben más forgatócsoportok is felfigyelnek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

netflix

forgatás

békés megye

póstelek

wenckheim-kastély

film

sorozat