Vidéki kastélyromnál forgat a Netflix: világhírű lehet ez a magyar város

HelloVidék   
  Megosztom
Vidéki kastélyromnál forgat a Netflix: világhírű lehet ez a magyar város

A pósteleki Wenckheim-kastély romjainál, a Békéscsabához tartozó ősfás részen veszik fel a jeleneteket. A másik helyszín a volt autósmozi területe. Úgy tudni, egy különleges képességekkel rendelkező fiatal nőről szól majd a történet.

A pósteleki Wenckheim-kastély romjainál forgat a Netflix, a Békéscsabához tartozó ősfás részen. Úgy tudni, az amerikai Shadow and Bone című fantasyregény adaptációjának egyik epizódját veszik fel a romoknál, írta meg a Körös Hírcentrum. A széria egy különleges képességekkel rendelkező fiatal nőről szól majd, aki gonosz erőkkel harcol. A sorozatot Eric Heisserer jegyzi. A HVG érdeklődésére a Netflix azt válaszolta, hogy "a gyártási folyamat zavartalansága, illetve a stáb és a művészek védelmében" nem kommentálják az egyes forgatásokat érintő kérdéseket.

Emellett azt is hozzátették, hogy a Netflix sokat költ Európa-szerte arra, hogy segítse és erősítse a helyi tartalomgyártást.

Arra összpontosítunk, hogy a szolgáltatásunk előfizetőink örömét szolgálja, ebbe pedig beletartozik az is, hogy helyi tartalmakat gyártunk, befektetéseinkkel támogatjuk a helyi kultúrát is.

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter is posztolt Facebookon a forgatással kapcsolatban. Azt írta, még decemberben érkezett megkeresés az önkormányzathoz a forgatással kapcsolatban, a szerződés megkötését február 12-én nyilvános ülésen hagyták jóvá hivatalosan.

A filmforgatás két helyszínt érint. Az egyik a pósteleki erdőben található rom, a másik pedig a volt autósmozi területe. Az érintett helyszínek nem minősülnek Natura2000-es területnek, így a Bizottság támogatta a filmes cég kérelmét és aláírásra került a bérleti szerződés

- tájékoztatott a polgármester, aki abban bízik, hogy a város különleges helyszíneire a jövőben más forgatócsoportok is felfigyelnek.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

netflix

forgatás

békés megye

póstelek

wenckheim-kastély

film

sorozat