Vidéki kastélyromnál forgat a Netflix: világhírű lehet ez a magyar város

HelloVidék   
  Megosztom
Vidéki kastélyromnál forgat a Netflix: világhírű lehet ez a magyar város

A pósteleki Wenckheim-kastély romjainál, a Békéscsabához tartozó ősfás részen veszik fel a jeleneteket. A másik helyszín a volt autósmozi területe. Úgy tudni, egy különleges képességekkel rendelkező fiatal nőről szól majd a történet.

A pósteleki Wenckheim-kastély romjainál forgat a Netflix, a Békéscsabához tartozó ősfás részen. Úgy tudni, az amerikai Shadow and Bone című fantasyregény adaptációjának egyik epizódját veszik fel a romoknál, írta meg a Körös Hírcentrum. A széria egy különleges képességekkel rendelkező fiatal nőről szól majd, aki gonosz erőkkel harcol. A sorozatot Eric Heisserer jegyzi. A HVG érdeklődésére a Netflix azt válaszolta, hogy "a gyártási folyamat zavartalansága, illetve a stáb és a művészek védelmében" nem kommentálják az egyes forgatásokat érintő kérdéseket.

Emellett azt is hozzátették, hogy a Netflix sokat költ Európa-szerte arra, hogy segítse és erősítse a helyi tartalomgyártást.

Arra összpontosítunk, hogy a szolgáltatásunk előfizetőink örömét szolgálja, ebbe pedig beletartozik az is, hogy helyi tartalmakat gyártunk, befektetéseinkkel támogatjuk a helyi kultúrát is.

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter is posztolt Facebookon a forgatással kapcsolatban. Azt írta, még decemberben érkezett megkeresés az önkormányzathoz a forgatással kapcsolatban, a szerződés megkötését február 12-én nyilvános ülésen hagyták jóvá hivatalosan.

A filmforgatás két helyszínt érint. Az egyik a pósteleki erdőben található rom, a másik pedig a volt autósmozi területe. Az érintett helyszínek nem minősülnek Natura2000-es területnek, így a Bizottság támogatta a filmes cég kérelmét és aláírásra került a bérleti szerződés

- tájékoztatott a polgármester, aki abban bízik, hogy a város különleges helyszíneire a jövőben más forgatócsoportok is felfigyelnek.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

netflix

forgatás

békés megye

póstelek

wenckheim-kastély

film

sorozat