Vidéki kastélyromnál forgat a Netflix: világhírű lehet ez a magyar város

HelloVidék   
  Megosztom
Vidéki kastélyromnál forgat a Netflix: világhírű lehet ez a magyar város

A pósteleki Wenckheim-kastély romjainál, a Békéscsabához tartozó ősfás részen veszik fel a jeleneteket. A másik helyszín a volt autósmozi területe. Úgy tudni, egy különleges képességekkel rendelkező fiatal nőről szól majd a történet.

A pósteleki Wenckheim-kastély romjainál forgat a Netflix, a Békéscsabához tartozó ősfás részen. Úgy tudni, az amerikai Shadow and Bone című fantasyregény adaptációjának egyik epizódját veszik fel a romoknál, írta meg a Körös Hírcentrum. A széria egy különleges képességekkel rendelkező fiatal nőről szól majd, aki gonosz erőkkel harcol. A sorozatot Eric Heisserer jegyzi. A HVG érdeklődésére a Netflix azt válaszolta, hogy "a gyártási folyamat zavartalansága, illetve a stáb és a művészek védelmében" nem kommentálják az egyes forgatásokat érintő kérdéseket.

Emellett azt is hozzátették, hogy a Netflix sokat költ Európa-szerte arra, hogy segítse és erősítse a helyi tartalomgyártást.

Arra összpontosítunk, hogy a szolgáltatásunk előfizetőink örömét szolgálja, ebbe pedig beletartozik az is, hogy helyi tartalmakat gyártunk, befektetéseinkkel támogatjuk a helyi kultúrát is.

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter is posztolt Facebookon a forgatással kapcsolatban. Azt írta, még decemberben érkezett megkeresés az önkormányzathoz a forgatással kapcsolatban, a szerződés megkötését február 12-én nyilvános ülésen hagyták jóvá hivatalosan.

A filmforgatás két helyszínt érint. Az egyik a pósteleki erdőben található rom, a másik pedig a volt autósmozi területe. Az érintett helyszínek nem minősülnek Natura2000-es területnek, így a Bizottság támogatta a filmes cég kérelmét és aláírásra került a bérleti szerződés

- tájékoztatott a polgármester, aki abban bízik, hogy a város különleges helyszíneire a jövőben más forgatócsoportok is felfigyelnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

netflix

forgatás

békés megye

póstelek

wenckheim-kastély

film

sorozat