Jó hír a színházrajongóknak: így indul újra az élet ennél a vidéki társulatnál

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Jó hír a színházrajongóknak: így indul újra az élet ennél a vidéki társulatnál

Nyári színházként, nyáresti produkciókkal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt július 16-ától a székesfehérvári Vörösmarty Színház. A szokásos helyszínek mellett ezúttal a kőszínház két játszóhelyén is lesznek előadások.

Nyári színházként, nyáresti produkciókkal indul újra a székesfehérvári Vörösmarty Színház: a szokásos helyszínek mellett ezúttal a kőszínház két játszóhelyén is lesznek előadások, tudósít az MTI.

A nyitás immár kézzelfogható valóság, ennek első lépcsőfoka pedig a nyári színház lesz. Jelezte, hogy valamennyi előadásuk csak védettségi igazolvánnyal lesz látogatható

- fogalmazott Szikora János igazgató a pénteki sajtótájékoztatón

A nagyszínházban jelenleg felújítások zajlanak, júniusban nyitja meg kapuit, amikor három alkalommal a mentőszolgálat és a székesfehérvári kórház dolgozóinak lesznek zártkörű előadások.

A Kozák András Stúdió a Szerelem, Ó! című bohózatnak ad helyet július 27-28-án, illetve augusztus 4-5-én Závodszky Noémi monodrámája Dolgok, amikért érdemes élni címmel lesz látható.

Tervezett programok

A Gorsium Régészeti Park közelmúltban felújított színpadán a Pál utcai fiúk című előadás július 27-30. között tekinthető meg, míg augusztus 6-7-én a felújított Bartók Béla téren a GabiKvArt zenekar (Varga Gabriella, Réti Anikó, Kricsár Kamill és Cserta Gábor) ad koncertet, egy-egy zeneszám között pedig Andrássy Máté komikus szórakoztatja a közönséget.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a színházban átfogó, 160 millió forintos felújítási program indult el, jelenleg a közönség által látogatott részeken festési munkálatok zajlanak. A beruházás legnagyobb része a fény- és hangtechnika felújítása lesz - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón szóba került a 2021/22-es színházi évad is, ami a Fame - A hírnév ára című musicallel veszi kezdetét szeptemberben. Bagó Bertalan művészeti vezető elmondta, hogy az Ember tragédiája II.-t októberben mutatják be, mint ahogy a Diótörőcske színdarabot is, amit a 2020-ben elhunyt Csukás István kimondottan a Vörösmarty Színháznak írt.

A Don Quijote de la Mancha című komédiát és Agatha Christie Egérfogó című krimijét novemberben mutatják be, aztán a Boeing Boeing komédia nagyszínházi bemutatója következik, majd a második félévben Az öreg hölgy látogatása című dráma és a Szentivánéji álom című vígjáték kerül műsorra.

Horváth Csaba, a fizikai színház tagozatvezetője arról beszélt, hogy a Kozák András Stúdióban Werner Schwab Pisztácia és mogyoró című drámája, Szophoklész Antigoné című drámája és Szakonyi Károly Adáshiba című darabja lesz megtekinthető.

A Pelikán Színházban Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát, Romain Weingarten Nyár című szerelmi drámáját, Hadar Galron Mikve című drámáját, Arany János Toldi című verses költeményének színházi adaptációját, valamint Ljudmila Ulickaja Odaadó hívetek, Surik című regényét viszik színpadra.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vörösmarty színház

székesfehérvár

fejér megye

színház

nyitás

nyár

nyáresti produkció

előadás

programok

színészek