Hihetetlen programkavalkád vár a Szentendrei-szigeten: három napon át szórakozhatunk

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen programkavalkád vár a Szentendrei-szigeten: három napon át szórakozhatunk

Családokat és szórakozni vágyókat várnak a szervezők szeptember 24-26. között a Szentendrei-szigeten lévő Tahitótfaluba, a váci révnél található Magyar Családi Gazdaság rendezvény központjába, vasárnap pedig a Tahi-hídhoz, a Duna-partra. A három napos rendezvény középpontjában az etnosportok állnak, lovas és köböre bemutatókkal, vásári mulatságokkal, kulturális és gasztronómiai programokkal.

2021. szeptember 24-26-án rendezi a Magyar Etnosport Szövetség a Nemzeti Etnosport viadalt a Szentendrei-szigeten, Tahitótfaluban. Szeptember 24-én pénteken a lovas és pásztor hagyományokkal, kosárfonással ismerkedhetnek az érdeklődők, délután a magyar népzene kincsestárából válogathatunk.

Délelőtt lovas határkerülésre kerül sor Szőcs Géza emlékére, majd zenével és versekkel emlékeznek Szőcs Gézára barátai. A vasárnapi vásárnapra a Tahi-híd (Tildy Zoltán híd) lábához, a Duna-partra várják az érdeklődőket. A kézműves vásár már korán reggel nyit. Délelőtt Wittner Mária tart előadást a nemzeti önazonosság megőrzésének kérdéseiről, és könyveit mutatja be. Ezt követően nyitott műhely előadásokra és kóstoltatásra kerül sor a bio-ételek és szörpök kedvelői számára.

Műhelytitkokat tudhatunk meg a sajtosoktól, mézesektől, szörp készítőktől, mangalica és racka húskészítmények készítőitől, valamint bio-kertészektől, sőt az előadásokat követően meg is kóstolhatjuk a termékeket. Ezt követően lovas bemutatókra kerül sor. A vásári sokadalmat a Szent Mihály napi állatbehajtás zárja, ahol a pásztorok szürkemarha és racka nyájat hajtanak át a Tildy Zoltán hídon. A családok kisebb tagjait színes gyermek programok, a felnőtteket étel különlegességek és fröccs terasz várja.

Címlapkép: Agrárminisztérium Sajtóosztálya

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nemzeti etnosport viadal

programok

tahitótfalu

szentendrei-sziget

rendezvény