Hihetetlen programkavalkád vár a Szentendrei-szigeten: három napon át szórakozhatunk

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen programkavalkád vár a Szentendrei-szigeten: három napon át szórakozhatunk

Családokat és szórakozni vágyókat várnak a szervezők szeptember 24-26. között a Szentendrei-szigeten lévő Tahitótfaluba, a váci révnél található Magyar Családi Gazdaság rendezvény központjába, vasárnap pedig a Tahi-hídhoz, a Duna-partra. A három napos rendezvény középpontjában az etnosportok állnak, lovas és köböre bemutatókkal, vásári mulatságokkal, kulturális és gasztronómiai programokkal.

2021. szeptember 24-26-án rendezi a Magyar Etnosport Szövetség a Nemzeti Etnosport viadalt a Szentendrei-szigeten, Tahitótfaluban. Szeptember 24-én pénteken a lovas és pásztor hagyományokkal, kosárfonással ismerkedhetnek az érdeklődők, délután a magyar népzene kincsestárából válogathatunk.

Délelőtt lovas határkerülésre kerül sor Szőcs Géza emlékére, majd zenével és versekkel emlékeznek Szőcs Gézára barátai. A vasárnapi vásárnapra a Tahi-híd (Tildy Zoltán híd) lábához, a Duna-partra várják az érdeklődőket. A kézműves vásár már korán reggel nyit. Délelőtt Wittner Mária tart előadást a nemzeti önazonosság megőrzésének kérdéseiről, és könyveit mutatja be. Ezt követően nyitott műhely előadásokra és kóstoltatásra kerül sor a bio-ételek és szörpök kedvelői számára.

Műhelytitkokat tudhatunk meg a sajtosoktól, mézesektől, szörp készítőktől, mangalica és racka húskészítmények készítőitől, valamint bio-kertészektől, sőt az előadásokat követően meg is kóstolhatjuk a termékeket. Ezt követően lovas bemutatókra kerül sor. A vásári sokadalmat a Szent Mihály napi állatbehajtás zárja, ahol a pásztorok szürkemarha és racka nyájat hajtanak át a Tildy Zoltán hídon. A családok kisebb tagjait színes gyermek programok, a felnőtteket étel különlegességek és fröccs terasz várja.

Címlapkép: Agrárminisztérium Sajtóosztálya

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nemzeti etnosport viadal

programok

tahitótfalu

szentendrei-sziget

rendezvény