Fergeteges programokkal várnak: 800 fellépő érkezik a népi fesztiválra

MTI   
  Megosztom
Fergeteges programokkal várnak: 800 fellépő érkezik a népi fesztiválra

Augusztus 9. és 14. között harmincadik alkalommal rendezik meg a Csángó fesztivált Jászberényben - közölte az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában a fesztivál igazgatója. A rendezvényre 800 fellépőt, illetve száz népi iparművészt várnak - mondta Szűcs Gábor, aki egyben a Jászság Népi Együttes művészeti igazgatója is.

A fesztivál céljai között szerepel a magyarság identitásának erősítése. Első ízben 1991-ben rendezték meg. Akkor csupán egy napon át tartott. Mára viszont hatnapos műsorfolyammá vált, amelynek keretében négy színpadon szórakoztatják a zenészek és táncosok a nézőket

- tette hozzá.

A program augusztus 9-én a Jászság Népi Együttes fellépésével és Ferenczi György és a Rackajam koncertjével indul.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csángó fesztivál

jászberény

promramsorozat

hagyományőrzés