Ingyen is csobbanhatsz a Balatonban: ezek a legjobb szabadstrandok 2023-ban

HelloVidék   
  Megosztom
Ingyen is csobbanhatsz a Balatonban: ezek a legjobb szabadstrandok 2023-ban

A balatoni strandolás nem kell, hogy drága mulatság legyen. Egy kis helyismerettel és utána járással számos szabadstrandot találhatunk a magyar tenger körül, ahol nem csak a belépő, de sok más szolgáltatás is ingyenes. Ezek a strandok tökéletes választásnak bizonyulhatnak azoknak, akik nem akarnak sokat költeni, de maximálisan ki akarják használni a nyári hónapokat a Balaton partján. A likebalaton.hu összegyűjtötte a legjobb helyeket, ha sportolnál, ha bringával vagy éppen vonattal érkezel, ha kisgyermeked van, vagy a gyönyörű panoráma érdekel, a HelloVidek pedig korábban itt írt a balatoni strandok vízminőségéről.  

TOP 3 szabadstrand, ha sportolnál is

1. Zamárdi Nagy Szabadstrand: Zamárdiban található ez a nagy szabadstrand, amely 10 km-es partszakaszon terül el. Itt lehetőség van például röplabdázásra, kosárlabdázásra. A strandon játszótér, pelenkázó és mozgáskorlátozott szolgáltatások is elérhetőek.

2. Siófok – Ezüstpart szabadstrand: Ez a strand Siófok nyugati részén található, és számos sportpályát kínál, beleértve a homokos röplabdapályákat, teqball asztalokat és lábtengópályákat.

3. Keszthely: Keszthely városában található szabadstrand kiváló lehetőséget nyújt a sportolásra. A strand területén működik a Keszthelyi Kutyás Strand és Élménypark is.

TOP 3 szabadstrand gyönyörű panorámával

1. Tihanyi Gödrös: Ez a strand Tihany tihanyi-félszigetén található, és csodálatos panorámával rendelkezik a Tihanyi-félszigetre. A strand közvetlenül az út mellett helyezkedik el, és könnyen megközelíthető. Bár nem tartozik a csendes strandok közé, a látvány és a napfény kárpótol mindenért.

2. Zamárdi Nagy Szabadstrand: Zamárdi partszakaszán található ez a szabadstrand, amely egy hosszú, füves terület, árnyas fák között. A strandról csodálatos panoráma nyílik a Tihanyi-félszigetre, amely lenyűgöző látványt nyújt. Itt számos szolgáltatás, például röplabda pályák, kosárlabda pálya, játszótér és éttermek is várják a fürdőzőket.

3. Siófok – Aranypart szabadstrand: Ez a rész a Balaton egyik legkedveltebb területe. A strand hosszú, közel 4 kilométeres partszakaszon terül el, és könnyen megközelíthető. A strandról csodálatos kilátás nyílik a tóra, és rengeteg szolgáltatás is rendelkezésre áll, például öltözőbungalók, ingyenes illemhelyek, padok, homokos röplabdapályák és vízibicikli-kölcsönzők.

TOP 5 szabadstrand közel a vasútállomáshoz

1. Keszthelyi Kutyás Strand és Élménypark: A gyerekek és kutyák számára vidám pancsolást és játékot kínáló strand Keszthelyen található, amely különleges hangulatú és kutyabarát. Egy másik nagyszerű előnye ennek a helynek, hogy csupán egy ugrásnyira fekszik a vasútállomástól.

2. Tihanyi Gödrös – Tihany: Ez a strand Tihany tihanyi-félszigetén található, és csodálatos panorámával rendelkezik a Tihanyi-félszigetre. A strand közvetlenül az út mellett helyezkedik el, és könnyen megközelíthető. Bár nem tartozik a csendes strandok közé, a látvány és a napfény kárpótol mindenért.

3. Alsóréti szabadstrand – Balatonkenese: Picike strand, picike távolságra a vasútállomástól. A gyerekek is kibírják ezt a sétát nyafogás nélkül.

4. Zamárdi Nagy Szabadstrand: Zamárdi ékköve: füves szabadstrand lenyűgöző panorámával és szórakozási lehetőségekkel – gyalogosan is könnyen elérhető a vasútállomásról!

5. Zamárdi – Táncsics utcai szabadstrand (T-Beach) Ha szereted a szabadstrandot, de jobban kiegyeznél egy kisebb, de csendesebb kis hellyel, akkor Zamárdiban, a Táncsics utcai szabadstrandon, vagyis a T-Beach-en a helyed! Zamárdi keleti végén található, igazi gyerekparadicsom. Szép játszótér, kölcsönző és büfé is rendelkezésre áll.

TOP 3 szabadstrand a bringásoknak

1. Tihanyi Gödrös: A strand könnyen megközelíthető biciklivel. A strand területén lépcsők, napozóágyak és árnyékos területek találhatók. Emellett a strand közelében vendéglátóhelyek is elérhetők a fürdőzés utáni étkezéshez.

2. Örvényesi szabadstrand: Aszófő és Balatonudvari között található, könnyen megközelíthető kerékpárral. A strand területén játszótér, lebegő stégek és lépcsők találhatók, és árnyékos területek is rendelkezésre állnak a pihenéshez.

3. Siófok – Újhelyi szabadstrand: Az Újhelyi strand Siófokon található, és népszerű hely a bringások körében. A strand területén öltözők, zuhanyzók és ingyenes illemhelyek találhatók, valamint a közelben kölcsönzők és játszótér is rendelkezésre állnak. A strand előtt parkoló is elérhető a bringások számára.

TOP 5 szabadstrand, amit a gyerekek imádnak

1. Keszthelyi Kutyás Strand és Élménypark: Ez a strand Keszthelyen egyedi élményt kínál a gyerekek számára. A kutyabarát strand lehetőséget nyújt a gyerekeknek és a kutyáknak egyaránt a vidám pancsolásra és játékra.

2. Örvényesi szabadstrand: A Vadkacsa szabadstrand Örvényesen egy kisvárosias hangulatú, gyermekbarát strand. A strand területén játszótér található, és a gyerekek számára ideális hely a lazulásra és a vízben való pancsolásra.

3. Siófok – Újhelyi szabadstrand: Az Újhelyi strand területén található játszótér, öltözők, zuhanyzók és ingyenes illemhelyek biztosítják a kényelmes tartózkodást. A családok számára ideális környezetben fürödhetnek és pihenhetnek.

4. Siófok – Ezüstpart szabadstrand: A strand területén stabil lépcsőbejárók, játszóterek, röplabdapályák és más sportpályák találhatók. A vízibicikli-kölcsönzők és más vízi tevékenységek lehetőséget nyújtanak a gyerekek számára az aktív szórakozásra.

5. Zamárdi Nagy Szabadstrand: A strand területén található játszótér, röplabda pályák, kosárlabda pálya, pelenkázó és mozgáskorlátozott szolgáltatások, amelyek széles körű szórakozási lehetőséget kínálnak. A strand számos kényelmi szolgáltatást is nyújt, például éttermeket és büféket.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

strandok

szabadstrandok

strandolás

csobbanás

fürdőzés

vízminőség