Megrohamozzák a művészek Gyulát: mutatjuk, mire készül a több mint száz alkotó

MTI   
  Megosztom
Megrohamozzák a művészek Gyulát: mutatjuk, mire készül a több mint száz alkotó

Pénteken és szombaton rendezik meg a Dél-Alföld népművészeti ünnepét, a 23. Körös-völgyi Sokadalmat Gyulán, a vár előtt: a rendezvényen az Alföld hét népművészeti egyesületének több mint 100 alkotója népi kismesterség bemutatóval, játszóházzal és népművészeti vásárral várja az érdeklődőket - közölte az önkormányzat.

Mint közleményben írták, a fesztivál a magyar népi kultúra szinte minden elemét megjeleníti a kínálatában. A családokat vásári komédiások, mesemondók és régimódi játszótér várja. Az idei sokadalom fő témája az "Élet a konyhában". A rendezvény ideje alatt a népi kézműves műhelyekben a látogatók megismerkedhetnek olyan hagyományos mesterségekkel, mint a fazekasság, hímzés, szövés, kosárfonás, faművesség, valamint korabeli eszközökkel berendezett látványkonyha és a "Befordultam a konyhába..." című kiállítás várja a belépődíj nélkül látogatható rendezvény résztvevőit.

A színpadi programok során a legfiatalabbaktól a szépkorúakig minden korosztály bemutatkozási lehetőséget kap, hogy megismertessék a gazdag magyar folklórkincset. Pénteken lesz a XVI. Országos Gyermektánc Fesztivál gálaműsora; szombaton a XXVI. Békés Megyei Táncosok Találkozója.

Emellett Békés vármegyei táncosok és -együttesek ismertetnek meg a nemzetiségek népzene- és néptánc hagyományaival; lesz táncház; az újkígyósi Borostyán Bábcsoport előadása; valamint a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia Ügyes magyar gyerek című vásári komédiája. A fesztivál alatt nyílik meg hagyományosan a Gyulai Várszínház jubileumi, hatvanadik évada. A részletes programtervezet megtekinthető a www.korosvolgyisokadalom.hu oldalon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyula

dél-alföld

népművész