Óriási hír a horgászat szerelmeseinek: újranyitotta kapuit Sarud új turisztikai attrakciója

MTI   
  Megosztom
Óriási hír a horgászat szerelmeseinek: újranyitotta kapuit Sarud új turisztikai attrakciója

A magyar horgászok számára újra nyitva áll a Tisza-tó partján egy olyan különleges gyűjtemény megtekintésének a lehetősége, amelynek története Balatonalmádiból indult, és most Sarudon folytatódik – olvasható az elmenyfalu.hu-n.


 


 


 

Július 7-én, pénteken 11 órakor újranyitotta kapuit Sarud új turisztikai attrakciója, a Tisza-tavi Horgászmúzeum.

Ahogy írták, a Tisza- tavi Horgászmúzeum szervesen illeszkedik a Tisza-tó attrakciói közé, hiszen a horgászok kedvenc időtöltésük mellett a Tisza-tavi Ökocentrumban megismerhetik a halak életét, Sarudon pedig megismerhetik a horgászmódszerek, horgászeszközök fejlődését.

Gönczi György szenvedélyes horgász és horgászbolt-tulajdonos Balatonalmádiban kezdte el gyűjteni a régi horgászeszközöket. A gyűjteményből jött létre az ország első Vízimúzeuma, amely 2006-tól fogadta a látogatókat.

Aztán 2015-ben a gyűjtemény feleslegessé vált a Pannónia Kulturális Központ számára, és a gyűjtő kétségbeesetten kezdett el megoldást keresni arra, hogy az évtizedek alatt összegyűjtött emlékek ne váljanak az enyészet martalékává.

A Vízimúzeum gyűjteménye így két helyre került. Egy része Hatvani Vadászati Múzeumba, a többi pedig Sarudra, ahol 2016-ban nyitott meg egy teljesen újjáépített parasztházban a Tisza-tavi Horgászmúzeum.

2018-ban azonban fenntartási gondok miatt be kellett zárni. „Azt láttuk, hogy önállóan nem működtethető a múzeum, ezért egy komplex szabadidőközpont részeként szerettük volna gazdaságilag is fenntarthatóvá tenni a gyűjtemény bemutatását” – fogalmaznak a Sarudi Élményfalu honlapján. A korábbi tájékoztatás szerint 2022-ben nyitották volna újra, de erre végül most került sor.

A múzeumban a horgászbotokon, orsókon és kapcsolódó eszközökön kívül halas használati tárgyak és régi csónakmotor is látható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgász

horgászmúzeum