Elképesztő látvány és programkavalkád: több mint 1500 táncos kíséri a virágkocsikat a karneválon

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Elképesztő látvány és programkavalkád: több mint 1500 táncos kíséri a virágkocsikat a karneválon

Tizenkét virágkocsi, 37 fellépőcsoport, több mint 1500 táncos vonul majd idén a virágkarneváli menetben augusztus 20-án Debrecenben - hangzott el a rendezvényt bemutató pénteki sajtótájékoztatón.

Papp László polgármester kiemelte, hogy bár az elmúlt években is volt már egy-egy elektromos meghajtású virágkocsi, idén az indulók fele, azaz 6 ilyen lesz. Hozzátette, hogy szeretnék a következő években valamennyi virágkocsit átállítani az elektromos működésre.

A Debrecenben felvonuló virágkocsik között ott lesz - a már megszokott módon - a Szent Koronát ábrázoló kocsi, de megjelenik a Debrecen-Nagyvárad testvérkapcsolatának szentelt jármű is, illetve számos újdonsággal is találkozhatnak az érdeklődők

- részletezte Papp László.

Megemlítette, hogy a Teva Gyógyszergyár például illatos kocsival készül, a BMW virágkocsiján 1000 hortenziabokor lesz, amelyek a karnevál után oktatási intézményekhez kerülnek majd, de lesznek idén olyan virágkocsik is, amelyekre fel is mehetnek a látogatók.

A kocsit állító intézmények között lesz az idén 100 éves Kodály Filharmónia Debrecen is. Mint Somogyi-Tóth Dániel ügyvezető-művészeti vezető elmondta, egy karmestert ábrázoló virágkocsival készülnek a karneválra.

A felvonulás útvonalán idén 8 tribünt helyeznek el, ebből egy ingyenes lesz a Debreceni Karitatív Testület jóvoltából, itt nehéz helyzetben élő családok nézhetik végig a menetet - mondta Mészáros Réka, a karnevált szervező Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője.

Hozzátette, hogy a 28 helyi csoport mellett külföldiek is felvonulnak a kocsik között: itt lesznek a közönség által nagyon kedvelt San Marinó-i zászlóforgatók, de jönnek csapatok Brazíliából, Spanyolországból és Szerbiából is.

Idén ismét megrendezik a Nemzetközi Virágkötészeti versenyt, az itt készült munkák a városban is láthatók lesznek, de virágba borulnak a megállók és szelfipontokat is kialakítanak - sorolta az ügyvezető.

A már hétfőn elkezdődő programokról, amelyeknek csúcspontja a vasárnapi felvonulás, a debreceniviragkarneval.hu oldalon olvashatnak részletesebben az érdeklődők.

KIEMELT PROGRAMOK:

  • A felvonuláson a világ különböző tájairól érkező nemzetközi művészeti csoportok látogatnak Debrecenbe, és lenyűgöző kosztümökkel érkeznek autentikus produkciókkal.
  • Szabadtéren, egészen pontosan a Kossuth téren ingyenes könnyűzenei nagykoncertek várják a látogatókat - a Debreceni Nagytemplom sziluettjével a háttérben: Boban Markovic Orcestar és Básits Branka, Szabó Balázs bandája, Wellhello, Follow the Flow és DJ Náksi.
  • Az augusztus 14-én induló Nagyerdei Sörkert I Beer by Lake a kézműves sör kínálatot hozza el a keleti régiónak olyan interaktív beszélgetésekkel és workshopokkal, melyeket - többek mellett - a BREWStudio sörszakértői, Knap Gábor a Beerporn blog vezetője vagy éppen Winkler Róbert tart.
  • A Galiba Gyermekfesztivál 200+ programmal várja ingyenesen a családokat a debreceni Vidámparkban, csak néhányat említve dinó show-val, robotikával, korhű bemutatókkal és éjszakai, mini planetáriummal
  • A BOTANICA a növények, a környezet és a fenntarthatóság köré szervezett többnapos vásár, workshopokkal és előadásokkal kiegészítve McMenemy-től a növény nyomatos kerámián és az ehető virágokon keresztül a vegánság témájáig.
  • A Debreceni Virágkarneválhoz kapcsolódóan is ünnepeljük évfordulósainkat: a Magyar Honvédség 175., a Kodály Filharmónia Debrecen 100., a Nagyerdei Kultúrpark 65., a Hortobágyi Nemzeti Park 50. évfordulójához kapcsolódóan programok és virágkocsik várják a közönséget.

Számos egyéb komoly- és könnyű zenei koncert, táncbemutató, táncház, beszélgetés, virágos programok és installációk, megszámlálhatatlan esemény és látványosság várja a látogatókat augusztus 14-20. között Debrecenben.

Címlapkép: Debreceni Virágkarnevál Sajtó

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

virágkarnevál

karneváli hét

virágkocsik

táncosok

papp lászló

karnevál

programok