Erre költötték az EU-s százmilliókat: még ellipszis alakú sétaútvonalat is építettek Nyergesújfalun

MTI   
  Megosztom
Erre költötték az EU-s százmilliókat: még ellipszis alakú sétaútvonalat is építettek Nyergesújfalun

Nyergesújfalun több generáció számára is alkalmas sport- és pihenőparkot alakítottak ki szabadtéri színpaddal és kávézóval, csaknem 200 millió forintból - közölte a vármegyei területfejlesztési szervezet projektmenedzsere az MTI-vel.


 

Lőrinczy Annamária tájékoztatása szerint a településen korábban egy elöregedett gyeppel borított területén már létrehoztak egy ellipszis alakú sétaútvonalat. Ide őshonos növényeket telepítettek, modern ülőkéket, napozószékeket, illetve hagyományos padokat helyeztek el, valamint fitnesz parkot és labdázót hoztak létre.

A pihenőpark mellett szabadtéri színpad és közösségi tér épült, mindkettő akadálymentesen közelíthető meg. A beruházáshoz a település 180 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A program során az önkormányzat a város óvodás és iskolás gyermekeit is bevonta a növénytelepítésbe, majd a fenntartási időszak alatt a terület gondozásába, tisztán tartásába.

A szabadiőparkról ITT találtok felvételeket!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

európai únió

szabadidőpark

nyergesújfalu