Kiadták a figyelmeztetést: mutatjuk, hol számíthatunk tartós, sűrű ködre

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: mutatjuk, hol számíthatunk tartós, sűrű ködre

Sűrű, mindent beborító ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.Az éjszaka folyamán képződött sűrű köd a nap folyamán várhatóan megemelkedik, és a legtöbb helyen délelőtt javulnak a látási viszonyok. Az északkeleti tájakon azonban tartósabban is megmaradhat a köd. A figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére csütörtök éjfélig adták ki.

A portál szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hajdú-Bihar megyében és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kell tartós, sűrű ködre számítani. Az érintett megyékben fokozottan figyeljenek az autósok útközben.

Forrás: omsz.huForrás: omsz.hu
Az előrejelzések azt mutatják, hogy ma erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütésre eleinte keleten, délkeleten van esély. A kora délutáni óráktól nyugat felől egyre több helyen alakul ki eső, záporeső. A csapadékzóna estig nagyjából a Duna vonaláig jut el. Többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de a tartósan ködös és borult tájakon csupán 5, 8 fok valószínű. Késő estére 7 és 11 fok közé hűl le a levegő. Erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. A késő esti 7, 11 fokról hajnalra 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

előrejelzés

köd

időjárás

borsod-abaúj-zemplén megye

szabolcs-szatmár-bereg megye

hajdú-bihar-megye