15 busszal újít be a Volán: kiderült, hol és mikortól lehet velük utazni

HelloVidék   
  Megosztom
15 busszal újít be a Volán: kiderült, hol és mikortól lehet velük utazni

A nagy befogadóképességű, háromtengelyes, alacsony belépésű autóbuszok Volvo 8900 típusúak, a nagy forgalmú elővárosi és regionális vonalakon fognak közlekedni. A Volánbusz közel 1,2 milliárd forintért veszi meg őket.

Új autóbuszok vásárlásáról szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Volvo Hungária Kft. A beszerzésnek köszönhetően várhatóan

a 2019 októbere óta országosan, hatékonyabb, integrált rendszerben működő közlekedési vállalat kötelékében. A Volánbusz kiemelt célja a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények legmagasabb szintű kiszolgálása és a szolgáltatási színvonal emelése.

A járműbeszerzésről szóló szerződést 2020. január 21-én írta alá a Volánbusz Zrt. részéről Dávid Ilona elnök-vezérigazgató, a Volvo Hungária Kft. képviseletében pedig Illés Viktor Dávid és Mariola Wdowik ügyvezetők. A megállapodás értelmében

Az 53 ülőhelyes járművek alacsony belépésűek, akadálymentes kialakításúak, így kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehetők. Az új autóbuszokat környezetkímélő, EURO 6 besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, WIFI-vel és üléspáronként 1-1 USB-csatlakozási lehetőséggel szerelték fel. Az alumíniumból és acélból készített karosszéria kis tömegének köszönhetően a Volvo 8900 üzemeltetése a szokottnál gazdaságosabb és környezetkímélőbb. A szervizelés és a karbantartás az átadást követő 24 hónapban a Volánbusznál nem jár költséggel, ezeket a kiadási tételeket a nyertes ajánlat magában foglalja.

A Volánbusz 2019 és 2022 között összesen 3930 darab autóbusz beszerzését tervezi, így

A járműállomány fiatalítása része a fenntartható közösségi közlekedés elérése és Magyarország buszstratégiájának megvalósítása érdekében tett intézkedéseknek. A vállalat tervei szerint 2022 végéig 8,99 évre, 2031 végéig pedig 5,73 évre szorítaná le járművei átlagéletkorát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

volánbusz

volvo