Szállást foglaltál a Balatonon? Ezért ne mondd le, kéri az egyesület

HelloVidék   
  Megosztom
Szállást foglaltál a Balatonon? Ezért ne mondd le, kéri az egyesület

A #nemonddleaszállásod kampány szerint arra buzdítanak mindenkit, aki a térségben szállást foglalt, hogy lemondás helyett inkább módosítsa az utazás időpontját.

Kampányt indított a balatoni turizmus életben maradásáért a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület, figyelt fel rá a hirbalaton.hu. Az egyesület arra buzdít mindenkit, aki a térségben szállást foglalt, ne mondja le, hanem módosítsa az utazási időpontját.

A befizetett előleget nem veszti el senki, a lemondás helyett kérd meg a szálláshelyet, hogy biztosítsa neked, hogy a veszélyhelyzet után utazhass és később egyeztettek majd időpontot. A befizetett előleget már átutaltad, nem számoltál vele, ám a szálláshelyek igen. Néhány kisebb szálloda, panzió vagy vendégház éppen úgy tönkre megy, mint sokan mások ebben a nehéz helyzetben. Szóval ha van egy jó élményed az utazásaid során, amelyet egy szállásadó okozott neked és arra számítasz, hogy egyszer véget ér ez a rémálom, akkor fontold meg, hogy lemondod a foglalásodat és visszakéred a pénzed, vagy átütemezed az utazásod idejét

- írják. A szálláshelyeket pedig arra kérik, csatlakozzanak a koronavírus-járvány miatt elindított #nemonddleaszállásod kezdeményezéshez, mert "ez egy kölcsönösen előnyös kezdeményezés mind a turisták, mind pedig a szállásadók számára".

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

turizmus

balaton

szálláshelyek