Ötcsillagos luxushotel épülhet a vidéki város tópartján: ezek a tervek

MTI   
  Megosztom
Ötcsillagos luxushotel épülhet a vidéki város tópartján: ezek a tervek

A beruházók vállalták, hogy felújítják az önkormányzati területen lévő játszóteret és az erdei tornapályát, valamint kommunális helyiségekkel szerelik fel a közelben lévő szabadstrandot.

A tatai Öreg-tó déli partján építene ötcsillagos, 120 szobás szállodát 24 milliárd forintos beruházással a Hell Energy csoport tagja, az Avalon Center Kft. - jelentette be a Hell kommunikációs igazgatója keddi sajtótájékoztatóján Tatán. Pantl Péter elmondta, az épület kialakításánál a legmesszebbmenőkig törekedtek a létesítmény tájba illesztésére, a meglévő zöld környezet megóvására. A négyszintesre tervezett szállót Csikós Mihály tervei alapján valósítanák meg, az építkezés megkezdésétől számítva egy év alatt.

A beruházáshoz kapcsolódva az Avalon vállalta, hogy felújítja az önkormányzati területen lévő játszóteret és az erdei tornapályát, valamint kommunális helyiségekkel szereli fel a közelben lévő szabadstrandot. A szálloda nyilvános éttermét a műemlékként nyilvántartott, egykori lóistállóból alakítják ki, a parkolást mélygarázzsal oldják meg. A kommunikációs igazgató hozzátette, a beruházást ellenzők állításával szemben

A beruházás a tervek szerint 100 új munkahelyet teremt és évente 100 millió forint adóbevételhez juttatja az önkormányzatot.

Az Avalon első vendéglátó komplexuma Miskolctapolcán épült meg 9,5 milliárd forintos beruházással, itt 170 embert foglalkoztatnak, a létesítmény kihasználtsága 80 százalékhoz közeli. Michl József polgármester elmondta, Tata a beruházás engedélyezéséhez szigorú környezetvédelmi és műemléki feltételeket támaszt. A képviselőtestületnek a hatástanulmányok megszületése és lakossági fórum után kell dönteni a szabályozási terv módosításáról, mely lehetővé teszi a szálloda megépítését.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tata

hell energy

beruházás

hotel

öreg-tó