Egyre több ilyen állat kóborol az utcákon: ezt tegyük, ha találkozunk velük

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre több ilyen állat kóborol az utcákon: ezt tegyük, ha találkozunk velük

Egyre többen látnak rókát Keszthely utcáin. Az állatok jól alkalmazkodnak, a bő táplálékforrás miatt lehet velük találkozni a városokban is. A NÉBIH 30 éve végez veszettségmentesítést. Évek óta nincs tudomásuk ilyen betegségben szenvedő állatról. Viszont, ha valaki mégis gyanakodna erre, az intézménytől kaphat segítséget.

A helyi televízió számolt be arról, hogy tavaly óta megszaporodott a rókákkal kapcsolatos bejelentések száma a keszthelyi önkormányzathoz. Leginkább a késő esti, hajnali órákban jelennek meg az állatok az utcákon. Előfordulnak olyan esetek is, amikor nappal is találkoznak velük a lakosok. Minden esetben a helyileg illetékes állategészségügyi hatóságot, vagy a NÉBIH Zöld Számát kell hívni.

A közelmúltban volt egy hasonló esetünk. Ott közösen a rendőrkapitányság munkatársával próbáltunk eljárni. Járáshivatal vezető asszonnyal is egyeztettünk. Tehát próbálunk nyilván ezekben valamilyen megoldást találni, de ez az a zöld szám, ahol ezeket a bejelentéseket meg lehet tenni. Az önkormányzat, amiben tud, segít, de sajnos hatáskörrel ebben az ügyben nem rendelkezünk

- mondta el dr. Gábor Hajnalka jegyző.

A szakemberek azt javasolják, figyeljünk jobban a környezetünkre és ne édesgessük magunkhoz a vadonélő állatokat. A legtöbbet ez ellen úgy tehetünk, ha megfelelő módon tároljuk az élelmiszerhulladékot, a kiskedvencek eledelének maradékát pedig éjszakára elzárható helyre tesszük.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

róka

keszthely

nébih