Nem semmi beruházás a Balaton-partján: új vitorláskikötőt és diáktábort avattak

HelloVidék   
  Megosztom
Nem semmi beruházás a Balaton-partján: új vitorláskikötőt és diáktábort avattak

Az egykori állami vitorláskikötő és a főút északi oldalán elhelyezkedő diáktábor felújításával egy minden évszakban használható, korszerű, több száz fiatal elszállásolására alkalmas tehetséggondozó központ jön létre.

Révfülöpön július 9-én megnyitották a Mathias Corvinus Collegium (MCC) beruházásában megépült révfülöpi vitorláskikötőt és diáktábort. A közösségi komplexum a 2F-Bau Kft. és GB Group Kft. konzorciumának kivitelezésében jön létre - írta a Magyar Építők.

Az MCC számára a révfülöpi diáktábor kiemelt tehetséggondozási helyszínként fog működni, melynek felújításának célja, hogy minden évszakban használható, korszerű, több száz fiatal elszállásolására, oktatására, sportra nevelésre alkalmas helyszíne legyen.

A fejlesztés meghatározó pontja a kikötő korszerűsítése, amihez közösségépítésre és oktatásra alkalmas hajókat szereztek be. Ezenkívül új oktatási és közösségi térként szolgáló modern épület is létesül. Továbbá fontos eleme a projektnek a vasutat és a főutat átívelő, az önkormányzat tulajdonában lévő felüljáró felújítása. A tábor területén előadói pavilon és fedett kerti kemence, valamint grillsütő is kialakításra került, melyek kiváló helyszínt biztosítanak a szabadtéri közösségi programokhoz.

- írták.

A több mint 160 négyzetméteres Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő és Diáktábor 30 gyermek és a velük foglalkozó 10-15 felnőtt elhelyezésére, továbbá oktatási programok és rendezvények megtartására lesz alkalmas lesz.

Az épület hazánkban még úttörőnek számító CLT-technológiával (Cross Laminated Timber) épül meg, amely nem más, mint a keresztirányú ragasztással és préseléssel rétegelt fapanelek alkalmazása.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

révfülön

balaton

vitorlás

diáktábor