Templomi áldással indul hajnalban a szécsényi búcsú: a résztvevők 27 kilométeres útra indulnak

MTI   
  Megosztom
Templomi áldással indul hajnalban a szécsényi búcsú: a résztvevők 27 kilométeres útra indulnak

Betegápolók, mentősök és szimpatizánsok zarándokolnak szombaton Mátraverebély-Szentkútra - közölte a Nógrád megyei katolikus kegyhely sajtófőnöke kedden.

Kerekes-Dancsok Regina elmondta: a Lellisi Szent Kamill búcsú templomi áldással indul hajnalban Szécsényben, majd a résztvevők 27 kilométeres útra indulnak. Közben többször megállnak elmélkedni Komáromi Jób ferences szerzetes vezetésével.

Az út célja Szentkút, ahol a Palóc Mentőalapítvány egyik mentős szakácsa palóc gulyással vendégeli meg a zarándokokat.

A 18 órakor kezdődő szentmise után, amelyet Kozma Imre atya és Komáromi Jób celebrál, Csókay András idegsebész tanúságtétele zárja a programot. Másnap a Kármelhegyi Boldogasszony búcsún Berta Tibor tábori püspök tart szentmisét.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zarándok

zarándokhely

zarándoklat

mentősök

ápolók

mátraverbély-szentkút