Felpöröghet Borsodban a tömegközlekedés: vadiúj buszos flotta állt forgalomba

HelloVidék   
  Megosztom
Felpöröghet Borsodban a tömegközlekedés: vadiúj buszos flotta állt forgalomba

Csaknem negyven új autóbusz frissíti a Volánbusz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei flottáját: 2 darab Volvo 8900 és 5 darab Credobus Econell 12 típusú szóló, valamint 32 darab Credobus Econell 18 Next típusú csuklós autóbusz állt forgalomba a térségben az elmúlt hetekben. A nettó 3,8 milliárd forint értékű új beszerzésnek köszönhetően a járműállomány közel 10 százaléka megújult, átlagéletkoruk 16,5 évről 15,4 évre csökkent. A csuklós flotta csaknem háromnegyedét új autóbuszok alkotják - közölte a Volánbusz.

A Volánbusz immár öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében 2022-ig 89 új autóbusz érkezett Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 401 darabos járműállományába. A flotta idén újabb 39 korszerű, dízelüzemű autóbusszal frissült. 2018 óta a társaság a vármegye állományának már csaknem egyharmadát lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.

Az új járművek május óta fokozatosan kapcsolódtak be a vármegye helyközi közlekedésébe. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátással járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja. Májusban 2 darab hosszított, nagy befogadóképességű, szóló kivitelű Volvo 8900 típusú autóbusz érkezett a vármegyébe. A járművek Miskolc vonzáskörzetében álltak forgalomba, az Ónodra, Sajópálfalára, Aszalóra, Edelénybe, Szendrőre vezető vonalakon. Júniustól 5 darab magyar gyártású, szóló kivitelű Credobus Econell 12 típusú jármű is frissíti a Miskolc könyéki járműállományt, az Edelény–Irota–Kazincbarcika, Miskolc–Gesztely–Szerencs, Miskolc–Megyaszó–Szerencs, Miskolc–Sajóvámos viszonylatokon.

A csuklós flotta pedig igazán látványos megújuláson ment keresztül: 32 darab Credobus Econell 18 Next típusú jármű csaknem kéttucatnyi helyközi viszonylaton állt forgalomba Miskolc, Kazincbarcika és Szerencs térségében. A csaknem 40 új autóbusszal kiszolgált viszonylatokon a Volánbusz évente 9,3 millió utazásról gondoskodik. A járműveket természetesen már az országbérlettel és a megfelelő vármegyebérlettel is igénybe lehet venni.

Címlapkép és fotó forrása: Volánbusz

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hajdúság

volánbusz