Továbbra is zárva az osztrák-magyar határ: mégis, mi folyik itt?

HelloVidék   
  Megosztom
Továbbra is zárva az osztrák-magyar határ: mégis, mi folyik itt?

Továbbra is zárva van az autósok előtt az Ágfalva és Somfalva közötti osztrák-magyar határ. Az osztrák faluban ugyanis javításra hivatkozva nem hajlandók leengedni a gépkocsiforgalmat akadályozó oszlopokat.

Lényegében lezárták a magyar autósok elől az Ágfalva és Somfalva közötti határt. Ezt az osztrák oldali település polgármestere kezdeményezte. Olyan oszlopokat helyeztek el, amelyek fel-le ereszthetők akkor, ha engedéllyel érkező autó közelíti meg. Most azonban ideiglenesen sem hajlandók beüzemelni.

A kisalfold.hu-nak dr. Taller Péter, az NZP Nagy LEGAL ügyvédi iroda munkatársa vázolta a helyzetet. Eszerint "a berendezés ténylegesen lehetetlenné teszi a gépkocsiforgalmat a határon". Az a fura, hogy az iroda kérdésére az osztrákok azt írták, hogy ugyan ki tudnák kapcsolni az egész berendezést úgy, hogy a javításokig be legyenek húzódva az oszlopok, de ezt mindannyiunk biztonsága miatt nem teszik meg.

Összesen 120 ezer eurót költöttek eddig a berendezésre. Mindenesetre valószínűleg november végén lesz a határkérdésben egy bírósági tárgyalás, ahol az ügyvédi irodájuk a felperes.

A lap beszámolója szerint most az a helyzet a kérdéses határnál, hogy az emberek az egyik oldalon leteszik a kocsit, a túloldalon pedig beszállnak egy másikba és úgy mennek tovább. Aki a közelben lakik és Somfalván van dolga, az megoldja biciklivel, vagy a magyar oldalon hagyja a kocsit és gyalog megy át. Sokan már-már beletörődtek a pár éve még elképzelhetetlen helyzetbe.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

határ

somfalva

ágfalva