
Beütött a pánikvásárlás: hova kerül a sok étel, ha hiánycikk lesz a fagyasztó?
Termékhiány nincs, mert alternatív modelleket tudnak rendelni a vásárlók, de jól látszik, hogy a valós kereslet magasabb, mint amit az értékesítési számok mutatnak.
Termékhiány nincs, mert alternatív modelleket tudnak rendelni a vásárlók, de jól látszik, hogy a valós kereslet magasabb, mint amit az értékesítési számok mutatnak.
Mit tehet az, akinek nincs külön tárolóhelyisége? Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, hogy ne menjen kárba a drágán vásárolt zöldség és gyümölcs!
A tudatos vásárlásról beszélni talán még soha nem volt ennyire fontos, mint a koronavírust kísérő felhalmozási rohamok idején. Az pazarlás elleni harc egyik sarkalatos pontja a megfelelően rendben tartott, áttekinthető spájz - elmondjuk, mi a titka!
Néhány tipp, amivel kivédhetjük hozzávalóink gyors megromlását a hűtőben.
Sokan mindent betesznek a hűtőszekrénybe, pedig több olyan zöldség és gyümölcs is van, ami sokkal tovább friss marad szobahőmérsékleten.
Ha rendelkezünk pincével vagy kamrával, egészen biztos, hogy a megfelelő tárolással rengeteg pénzt megtakaríthatunk, hogy az őszi, téli időszakban ne keljen boltban megvásárolni a zöldségeket, gyümölcsöket.
A legalapvetőbb, kamrában helyet kapó élelmiszerek között vezetik a listát a különféle fűszerek és ételízesítők, tészta, liszt, de nem árt, ha ennél kicsit jobban kiterjesztjük a lehetőségek és az ízek skáláját. Erre mutatunk most példákat.
Ezeket nagyon sokan elrontják: mutatjuk, hogyan kellene tárolni az élelmiszereket, hogy minél tovább frissek és ízletesek maradjanak!
Ha a megfelelő ételeket szakszerűen raktározzuk el, akár évekig is fogyaszthatók maradnak.