Mi kerül a húsvéti asztalra? Ezt mindenkinek ellenőrizni vásárlás előtt
Érdemes a magyar termékeket keresni az ünnep alatt is.
Érdemes a magyar termékeket keresni az ünnep alatt is.
A NAK és a Magyar Húsiparosok Szövetségének közös piaci körképe szerint ebben az időszakban a legtöbb feldolgozó a magasabb minőségű termékekre fókuszál.
Prémium kategóriába tartoznak a mangalicából készült termékek, ezért nem csoda, ha az elmúlt időszakban a fogyasztók inkább más árut tettek a kosarukba.
A hagyományos sonka, tojás, kalács mellett egyre többen teszik le a voksot a zöldségtálak, saláták mellett, melyek amellett, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, rendkívül egészségesek is!
Nyakunkon a húsvét és már mindenki javában írja a listát, mit is kell bevásárolnia az ünnepre. Éppen ezért most megkérdeztük a nagyobb áruházakat és a vidék egyik legnagyobb pékségét, hogy mire számíthatunk az árak terén.
Most összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy mit lehet kezdeni a húsvétról megmaradt sonkával, milyen receptekkel érdemes kísérletezni. Lássuk, mit készíthetünk reggelire, ebédre és vacsorára a maradék húsból!
Mégis mi köze a húsvéthoz a nyuszinak és a csoki tojásnak, milyen ételek kerültek hagyományosan a „szentelőkosárba”? Klasszikus húsvéti ételek, egy kicsit másképp: mutatjuk, hogyan tálaljuk a sonkát és a tojást igazán izgalmasan a húsvéti hidegtálon!
A hagyományos sonka, tojás, kalács mellett egyre többen teszik le a voksot a zöldségtálak, saláták mellett. Hogy mit ajánlanak a szakemberek és mennyivel drágább így a húsvéti lakoma? Ennek jártunk utána.
Értékesítését azonnal felfüggesztették, az előállító, a gyártó vagy a forgalmazó felelőssége egyelőre nem állapítható meg. A vásárlást igazoló számla vagy nyugta hiányában is visszatérítik az árát.
Áru van, valamivel drágább ugyan, mint tavaly, de észrevehetően kisebb mennyiséget vásárolnak idén az emberek.
A vásárlóknak még az árak emelkedése miatt sem kell bosszankodni, ugyanis a finomságokat a tavalyi árakon kínálják.
Mire számíthatunk idén húsvétkor a nagyobb áruházak kínálatát tekintve? Lássuk!
Sonka, kalács, torma, tojás: a húsvéti reggeli elmaradhatatlan hozzávalói. Van, ahol a kalácsot koszorú alakúra fonják, a torma a zsidó hagyományokhoz kapcsolódik, míg a tojás a termékenység és az újjászületés jelképe.
Rengetegen elkövetik azt a hibát, hogy a ünnepekkor túletetik házi kedvenceiket, vagy olyan ínyencségeknek gondolt ételekkel kínálják meg, amelyek számukra akár mérgezőek is lehetnek.
„A jelenlegi akciós, 2000 forintos sonkák ára irreálisan alacsony most a boltokban” – mondta el Éder Tamás, a Magyar Hússzövetség március 30-i, húsvéti sajtóeseményén.
A húsvét közeledtével a boltokban széles sonkakínálattal lehet találkozni. Mutatjuk, mire figyeljünk oda a húsvéti csemege beszerzésénél, és azt is eláruljuk, hogyan főzzük a sonkát, hogy az ünnepi asztal ínyenc fogása legyen.
A sonka igen előkelő helyet foglal el a húsvéti ünnepi asztalon. Mégsem könnyű eldöntenünk, milyen szempontok alapján és hol vásároljuk meg a szezon sláger hústermékét, pláne, mivel egy biztos: a minőségi sonka soha nem olcsó.
Most annak jártunk utána, hogy Húsvét közeledtével mennyre kell a zsebünkbe nyúlni sonkavásárlás esetén. Mire számíthatunk a boltokban az árakat és a termékeket illetően.
A Pápai Hús üzemét stratégiai fontosságú üzemmé nyilvánította Magyarország kormánya, így a termelés minden körülmény között biztosított.
A húsvét egyik legnépszerűbb élelmiszerért a sonkákat vizsgálták az élelmiszerbiztonsági szakemberek. Ezúttal a sertéscombból készül, darabolt, kötözött, füstölt és nyers termékek kerültek a fókuszba.