Ismét felbukkant a kanyaró Magyarországon: látogatási tilalmat rendeltek el

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét felbukkant a kanyaró Magyarországon: látogatási tilalmat rendeltek el

Még februárban tette közzé az Egészségügyi Világszervezet friss adatait a kanyarójárványról. Akkor pozitív példaként említették Magyarországot, mert a világon nálunk a legjobb az átoltottság. A fertőzés azonban most hazánkat is elérte. A szombathelyi Markusovszky Kórházban a napokban látogatási tilalmat rendeltek el kanyarógyanús megbetegedés miatt. Kérdés, sikerül-e megállítani a betegség terjedését - írja a hirado.hu.

A portál szerint március 30-án vették fel a szombathelyi Markusovszky Kórházba azt a Kazahsztánban dolgozó férfit, akinél kanyarót igazoltak a vizsgálatok. A beteget elkülönítették, és mindenki kapott oltást, aki bármilyen módon érintkezhetett a férfival, azonban az egyik betegszállító belázasodott, ezért ápolásra szorul. A betegszállítónál még nem sikerült igazolni a fertőzést, az is előfordulhat, hogy a lázas állapot a védőoltásra adott immunválasz.

A beteg gyógyultan távozott az egészségügyi intézményből. A kórház a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával közösen hozza meg a szükséges döntéseket, melyek között szerepel a látogatási tilalom is.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kanyaró

szombathely

markusovszky kórház

betegség

egészség