Ismét felbukkant a kanyaró Magyarországon: látogatási tilalmat rendeltek el

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét felbukkant a kanyaró Magyarországon: látogatási tilalmat rendeltek el

Még februárban tette közzé az Egészségügyi Világszervezet friss adatait a kanyarójárványról. Akkor pozitív példaként említették Magyarországot, mert a világon nálunk a legjobb az átoltottság. A fertőzés azonban most hazánkat is elérte. A szombathelyi Markusovszky Kórházban a napokban látogatási tilalmat rendeltek el kanyarógyanús megbetegedés miatt. Kérdés, sikerül-e megállítani a betegség terjedését - írja a hirado.hu.

A portál szerint március 30-án vették fel a szombathelyi Markusovszky Kórházba azt a Kazahsztánban dolgozó férfit, akinél kanyarót igazoltak a vizsgálatok. A beteget elkülönítették, és mindenki kapott oltást, aki bármilyen módon érintkezhetett a férfival, azonban az egyik betegszállító belázasodott, ezért ápolásra szorul. A betegszállítónál még nem sikerült igazolni a fertőzést, az is előfordulhat, hogy a lázas állapot a védőoltásra adott immunválasz.

A beteg gyógyultan távozott az egészségügyi intézményből. A kórház a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával közösen hozza meg a szükséges döntéseket, melyek között szerepel a látogatási tilalom is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kanyaró

szombathely

markusovszky kórház

betegség

egészség