Allergiások, figyelem: erre figyeljetek a napokban

MTI   
  Megosztom
Allergiások, figyelem: erre figyeljetek a napokban

 A felmelegedés hatására egy évben akár többször is virágozhatnak a gyomnövények, és a parlagfű pollenkoncentrációja is sokkal magasabb lehet - mondta Krasznai Magdolna allergológus péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Mint mondta, általában július közepére lesz jelentős a parlagfű pollenkoncentrációja, így ekkortól érdemes védekezni ellene. Az allergiásoknak időben el kell kezdeni a gyógyszerek szedését, mert sokkal nehezebb egy már kialakult gyulladást kezelni, mint megelőzni azt. Az allergológus szerint nyáron a felmelegedés miatt magasabb lehet a parlagfű pollenkoncentrációja. Éppen ezért, azoknak, akik allergiában szevednek, érdemes rendszeresen figyelni az időjárás jelentést is.

Az előrejelzések szerint hétvégén is sokat fog sütni a nap és csak néhol lehet számítani záporok, zivatarok kialakulására. A meleg továbbra is marad, legtöbbször 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Ma a napsütést elsősorban fátyolfelhők zavarhatják, de nyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, ezeken a területeken néhol átmeneti jelleggel egy-egy futó zápor is előfordulhat. Napközben folyamatos lesz a felmelegedés, délután 27 és 34 fok között alakul a hőmérséklet. Nyugaton maradhatnak 30 fok alatt a maximumok. A szakemberek szerint nem lesz front térségünkben.

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

allergia

allergiaszezon

allergiás

allergiások

tanács

tipp

allergológus