Robban az allergiaszezon: így készülhetünk fel a legnehezebb időszakra

MTI   
  Megosztom
Robban az allergiaszezon: így készülhetünk fel a legnehezebb időszakra

A parlagfű virágporának koncentrációja országosan a magas tartományban várható, délen, délnyugaton pedig a nagyon magas szintet is elérheti. Előrejelzéssel segítik az allergiások felkészülését a parlagfűpollen-szezonra.

A parlagfű virágporának koncentrációja országosan a magas tartományban várható, délen, délnyugaton pedig a nagyon magas szintet is elérheti. A Tisztifőorvosi Facebook-oldal közlése szerint az Alföldön a megélénkülő északkeleti szél okoz majd átmeneti enyhülést.

Kiemelték, hogy elindult a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) naponta frissülő, térképes parlagfűpollen-riasztási rendszere (PPRR). A PPRR előrejelzése segíti az allergiások felkészülését a parlagfűpollen-szezonra.

Az előrejelzés elérhető a polleninfo.oki.hu oldalon. Az NNK szombaton közölte, hogy kezdődik a parlagfűszezon, az allergiások erős tüneteket tapasztalhatnak már a következő napokban. Ezek enyhítésére fontos a gyógyszeres kezelés és a szakemberek tanácsainak betartása.

Honlapjukon kitértek arra is, hogy a parlagfűpollen koncentrációja általában augusztus végén-szeptember elején tetőzik, és a pollenszemek az első fagyokig jelen lehetnek a levegőben.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pollen

allergia

allergiaszezon

pollen allergia

parlagfű

parlagfű allergia