Érik a katasztrófa, sokan fürdeni, mosni se tudnak: vízhiány van több vidéki városban is

HelloVidék   
  Megosztom
Érik a katasztrófa, sokan fürdeni, mosni se tudnak: vízhiány van több vidéki városban is

„A mosdózás is nagyon nehezen megy” - közölte egy lakó az RTL Híradóval. Épphogy csordogáló csap, lajtoskocsik az utcákon – kedd óta ugyanis nincs vagy akadozik a vízellátás Érd, Diósd és Törökbálint egyes részein. De mi lesz így a Budapest környékén élő családokkal, épp karácsony táján?

Épphogy csordogáló csap, lajtoskocsik az utcákon – kedd óta nincs vagy akadozik a vízellátás Érd, Diósd és Törökbálint egyes részein - számolt be róla az RTL Híradója. A helyiek azt mondják, a legnagyobb gondot a mosdók használata okozza.

Néhány nappal ezelőtt egy stratégiai fontosságú 600 mm belső átmérőjű vezetéken keletkezett csőtörés, amely vezeték az ivóvizet továbbítja az Érd, Bakonyi-Mecseki utcák kereszteződésében lévő tároló medencékbe – tájékoztatott Facebook-oldalán az Érd és Térsége Vízközmű Kft (ÉTV). Hétfőn viszont további csőtörések keletkeztek más vezetékeken, amely csőtörések negatívan befolyásolták a medencék tölthetőségét.

Az RTL riportja szerint a javításokhoz Olaszországból kellett alkatrészt rendelni, ez várhatóan csütörtök reggel érkezik meg. A vízszolgáltatás legkorábban péntek délután állhat helyre.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vízellátás

törökbálint

érd