Ritka vadállatot lesett meg a kamera a Börzsönyben: gyönyörű téli videó készült róla

HelloVidék   
  Megosztom
Ritka vadállatot lesett meg a kamera a Börzsönyben: gyönyörű téli videó készült róla

"Nem vagyok duci, csak téli bundát viselek!" - mondhatná a korábban már lencsevégre kapott börzsönyi vadmacska, aki továbbra is szívesen mutogatja magát a kameracsapdának. Íme, a legújabb felvétele!

Újra csak sikerült lencsevégre kapni egy vadmacskát (Felis silvestris) a Börzsönyben, ráadásul a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága szerint ez az állat ugyanaz, amelyik már korábban is pózolt a kameracsapdának. Az állat - ahogy a HelloVidék is beszámolt róla - 2022. szeptember 26-án jelent meg először a kamerák előtt, azóta rendszeresen, újra és újra felbukkan a kifejlett egyed. 2023 nyarán két vadmacskakölyköt is nevelt a területen.

Az állatról azt írták a nemzeti park Facebook-posztjában, hogy nincs elhízva, csak éppen sűrű, tömött téli bundát visel:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vadmacska

börzsöny