Ezek a legjobb kézműves sajtok most Magyarországon

- Elárulta a legendás magyar séf, mi a tökéletes rántott sajt titka
- Ezek a legjobb kézműves sajtok most Magyarországon: itt a lista!
- Ezért a magyar sajtért őrülnek meg külföldön: hamarosan itthon is kapható lesz
- Felejtsd el a bolti trappistát: így készíthetsz otthon szuperegészséges házi sajtokat!
- Vidéken dúl az igazi gasztroforradalom: ezek a legjobb élelmiszerek most Magyarországon
Legelőtől a tányérig címmel tekinti át a magyar sajtok világát Segal Viktor és Sándor Tamás számos receptet és fotót is tartalmazó, a napokban megjelenő könyve.
Egy sajtnak is megvan a maga története a legelőtől az tányérig, hiszen nemcsak a készítés módja határozza meg a sajt ízét, hanem a sajtkészítő mester tudása, szenvedélye is - mondta el a kötet pénteki budapesti bemutatóján Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár.
Ez a kiadvány egyszerre szakácskönyv, tankönyv, útikönyv és egy kicsit katalógus is; számtalan tényt, adatot, történetet fűz össze egy kötetbe, teljes képet adva a magyar sajtok világáról
- méltatta a kiadványt az államtitkár.
Kis Miklós emlékeztetett arra, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében már több mint 157 milliárd forintnyi támogatást ítéltek oda a tejágazat szereplőinek, a tejfeldolgozás támogatására pedig 11 milliárd forint pályázati keretösszeg áll rendelkezésre. Emellett a szaktárca ősszel új pályázatokat hirdetett, amelyek révén egy 50 milliárd forintos keret a mezőgazdasági termékek feldolgozására irányuló beruházások megvalósítását, további 680 millió forint pedig a juh- és kecsketartók támogatását teszi lehetővé.
Halkó Gabriella, a Sajtfogásokat megjelentető Ridikül Magazin Kiadó vezetője megjegyezte: a könyvben szereplő sajtkészítő mesterek az elmúlt évtizedekben arra tették fel az életüket, hogy kikísérletezzék a kötetben szereplő sajtokat és tökélyre fejlesszék azokat. Mint elárulta, a Sajtfogásokhoz Acsai Miklós fotográfus 10 ezernél is több felvételt készített, ezek közül a 300 legjobb kép került a kötetbe.
Vida József, a Sajtfogások megjelenését támogató Takarék Csoport elnök-vezérigazgatója minőségében és tartalmában hiánypótló kiadványként méltatta a 336 oldalon 28 elhivatott sajttermelőt, 68 receptet, valamint 23 éttermet, bisztrót, pékséget és cukrászdát bemutató kötetet.
Segal Viktor séf, a Sajtfogások gasztronómiai tanácsadója elmondta, hogy a kötet egyszerre ismerteti meg az olvasóval a hazai sajtokat, a sajtkészítőket, de a recepteket jegyző 34 séfet, cukrászt és péket is.
Sándor Tamás sajtmester, a kötet társszerzője hozzátette: céljuk az volt, hogy a kiadvány áttekintse a magyar sajtok világát a friss sajtoktól - zsendice, orda, gomolya - a lágy sajtokon át az érlelt nemespenészes és kemény sajtokig.
A bor-sajt párosításokról szóló fejezetet Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus jegyzi, Knap Gábor szakújságíró pedig a sörök és sajtok közös világába vezeti be az olvasót a napokban a könyvesboltokba kerülő Sajtfogások lapjain.
Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)