Ez az 50 legjobb étterem 2019 nyarán a Balaton partján

HelloVidék   
  Megosztom
Ez az 50 legjobb étterem 2019 nyarán a Balaton partján

Egyre több a szuper étterem a Balatonnál: friss gyűjtésünkben a saját, illetve szakértők tapasztalatai alapján mutatjuk az 50 legjobbat. Szubjektív toplista!

Nemrég megjelent, "Ez a 25 legjobb strandbüfé 2019 nyarán a Balatonnál" című cikkünkben írtunk arról, hogy gyakorlatilag alig van már olyan part menti település, ahol ne akadna egy olyan strandbüfé, ahol új szintre emelték a beach food fogalmát. Mivel a gasztroforradalom jellemzően egy fentről lefelé ható folyamat, így az sem véletlen, hogy az éttermek mezőnyében, a bisztrókonyhától a fine-dining-ig, még nagyobb lett a verseny az elmúlt években. És ez együtt jár azzal is, hogy lassan egymást érik, az igényes Balaton-parti vendéglátóhely, amelyeket egyre többször fémjeleznek igazi sztárséfek. Csak néhány a sorból: Pohner Ádám (Kistücsök), Bezerics Dani (Paletta Boglár), Ács István (Bock Bisztró Balaton), Horváth Csongor (Neked Főztem), Zakar Kata (Kővirág).

Friss gyűjtésünkben a HelloVidék szerkesztőinek, illetve a legismertebb gasztronómiával foglalkozó szaklapok és szakemberek tapasztalatai alapján mutatjuk a legjobb tóparti éttermeket, vendéglőket. Mielőtt valaki hiányolná, az ételeket is kínáló borászatokat, boréttermeket direkt hagytuk ki a gyűjtésből, azokat újabb összeállításban vesszük majd sorra. Azt ugyanakkor ezúttal is kiemeljük, hogy a minőségi gasztronómia megjelenése egyelőre nem irtotta ki a kóklereket - akad még ún. becsali-csárda szép számmal a régióban. Mindezt ráadásul tetézi, hogy jelentős a munkaerőhiány, a zsúfoltság és a szervezetlenség, ami természetesen hatással van a minőségre is. Ezért nagyon meg kell válogatni, hova ülünk be. Alábbi - szubjektív - listánk ebben nyújthat segítséget.

És akkor nézzük térképen is a legjobb balatoni éttermeket:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gasztro

gasztronómia

balaton

étterem

vendéglő

éttermek

toplista

magyar tenger

fine dining

séf

szakács

legjobb balatoni éttermek