Ez az 50 legjobb étterem 2019 nyarán a Balaton partján

HelloVidék   
  Megosztom
Ez az 50 legjobb étterem 2019 nyarán a Balaton partján

Egyre több a szuper étterem a Balatonnál: friss gyűjtésünkben a saját, illetve szakértők tapasztalatai alapján mutatjuk az 50 legjobbat. Szubjektív toplista!

Nemrég megjelent, "Ez a 25 legjobb strandbüfé 2019 nyarán a Balatonnál" című cikkünkben írtunk arról, hogy gyakorlatilag alig van már olyan part menti település, ahol ne akadna egy olyan strandbüfé, ahol új szintre emelték a beach food fogalmát. Mivel a gasztroforradalom jellemzően egy fentről lefelé ható folyamat, így az sem véletlen, hogy az éttermek mezőnyében, a bisztrókonyhától a fine-dining-ig, még nagyobb lett a verseny az elmúlt években. És ez együtt jár azzal is, hogy lassan egymást érik, az igényes Balaton-parti vendéglátóhely, amelyeket egyre többször fémjeleznek igazi sztárséfek. Csak néhány a sorból: Pohner Ádám (Kistücsök), Bezerics Dani (Paletta Boglár), Ács István (Bock Bisztró Balaton), Horváth Csongor (Neked Főztem), Zakar Kata (Kővirág).

Friss gyűjtésünkben a HelloVidék szerkesztőinek, illetve a legismertebb gasztronómiával foglalkozó szaklapok és szakemberek tapasztalatai alapján mutatjuk a legjobb tóparti éttermeket, vendéglőket. Mielőtt valaki hiányolná, az ételeket is kínáló borászatokat, boréttermeket direkt hagytuk ki a gyűjtésből, azokat újabb összeállításban vesszük majd sorra. Azt ugyanakkor ezúttal is kiemeljük, hogy a minőségi gasztronómia megjelenése egyelőre nem irtotta ki a kóklereket - akad még ún. becsali-csárda szép számmal a régióban. Mindezt ráadásul tetézi, hogy jelentős a munkaerőhiány, a zsúfoltság és a szervezetlenség, ami természetesen hatással van a minőségre is. Ezért nagyon meg kell válogatni, hova ülünk be. Alábbi - szubjektív - listánk ebben nyújthat segítséget.

És akkor nézzük térképen is a legjobb balatoni éttermeket:

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gasztro

gasztronómia

balaton

étterem

vendéglő

éttermek

toplista

magyar tenger

fine dining

séf

szakács

legjobb balatoni éttermek