Méreganyagot találtak az aszalt gyümölcsben: nehogy megedd, vidd vissza!

HelloVidék   
  Megosztom
Méreganyagot találtak az aszalt gyümölcsben: nehogy megedd, vidd vissza!

A spanyol eredetű desszert miatt a ciprusi hatóság riasztott, magyar Lidl-üzletekbe is érkezett belőle. Aki vásárolt, ne fogyassza el, hanem vigye vissza, a vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

Visszahívták a boltokból az egész mandulás, 200 grammos Deluxe Aszalt fügetallért, mert kimutatták, hogy ochratoxin A-val szennyezett. A spanyol eredetű desszert miatt a ciprusi hatóság riasztott, magyar Lidl-üzletekbe is érkezett belőle.

A Nébih a RASFF rendszeren keresztül értesült a problémáról, emellett a visszahívásról a Lidl Magyarország is tájékoztatta a hivatalt. Arra kérik a lakosságot, hogy

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nébih

termékvisszahívás

füge

méreganyag