Vidéken is hódít a Wasabi étterem: egyre népszerűbb a távolkeleti gasztronómia

HelloVidék   
  Megosztom
Vidéken is hódít a Wasabi étterem: egyre népszerűbb a távolkeleti gasztronómia

Mi a wasabi, az igazi japán wasabi hol kapható? Wasabi étterem nem csak a fővárosban van, a Wasabi Debrecen térségében is elérhető. Ha érdekel a távol-keleti kaja, próbáld ki!

A Wasabi étteremről és a wasabi fűszerről is sokat hallottunk már. Magyarországon ez az étteremlánc a távolkelet gasztronómiai temploma: olyan japán fogásokat kóstolhatunk meg itt, amik mind ízükben, mind hozzávalóikban újdonságok számunkra. A Wasabi étterem leginkább futószalag-menüjéről híres: igazán vonzó ajánlat, hogy egy összeg fejében annyi tál ételt vehetsz el, amennyi csak jólesik!

Mi az a wasabi?

A Wasabi étterem egy japán eredetű fűszerről kapta a nevét, de sokunknak fogalmunk sincs, a wasabi mi az. A wasabi film címe el is árulja ennek az ételnek a fő tulajdonságát: Wasabi - Mar, mint a mustár! A wasabiról nagyon sokan azt gondolják, hogy a mustár japán verziója, de az igazság az, hogy ez egy nagyon erős torma, ami a japán vízitorma (japán zöldtorma) nevű fűszernövényből készül.

A wasabi hol kapható?

A wasabit főleg Japánban fogyasztják, de a világon bármelyik távolkeleti étteremben megkóstolhatjuk. Vigyázzunk: kezdjük egy apró falattal, mert meglepően erős! A világkonyhára szakosodott élelmiszerüzletek is árulják a wasabit, de nagyobb bevásárlóközpontok (Interspar, Auchan, Tesco) ázsiai részlegén is gyakran megtalálható.

A Wasabi éttermekről

Magyarországon elsőkén 2004-ben nyitottak Wasabi éttermet Budapesten, a Szépvölgyi úton. Az ezt követő 3 év alatt további 3 Wasabi étterem nyílt az országban: 2 Budapesten, a MOM Parkban és a Podmaniczky utcában, egy pedig vidéken, Debrecenben, a Piac utcán. A japán ételek a 2000-es évek közepétől, végétől örvendnek egyre nagyobb népszerűségnek hazánkban, ma már kuriózumnak számít beugrani a Wasabiba egy friss sushiválogatásért. Az étteremben a futószalagos menü mellett rendes fogásokat, édességeket, kávé- és koktélkülönlegességeket, de még japán sört is kóstolhatunk. Az ételeket nem csak magyar szakácsok, hanem japán sushi séfek is készítik. A Wasabi étterem nem csak a tradicionális japán ételek rajongóit várja: ha kísérletező kedvünkben vagyunk, kipróbálnánk valami újat, bátran ajánljuk ezeket az éttermeket!

A futószalag

Az éttermek sajátosságai a futószalagok: ez a módszer eredetileg a 60-as évekből, Japánból származik, ahol úgy akarták létrehozni a japán gasztronómia gyorséttermi verzióját, hogy mégsem követik a nyugati éttermek „fizess és vidd” filozófiáját. A futószalagok megadják a lehetőséget a kész ételek gyors kiválasztására, amik pillanatokon belül az asztalunkra kerülnek, mégis azt és olyan tempóban fogyaszthatunk, amit szeretnénk, nyugodt, hangulatos környezetben. A Wasabi étterem speciális futószalagja 2 részből áll: fölül, egy fűtött futószalagon meleg ételek, alul, a hűtött futószalagon pedig hideg fogások közül válogathatunk. Mindkét szalag változatos ételeket szállít: az előételektől fogva a desszertekig mindennel találkozhatunk.

Táblagépes rendelés

Akkor sem kell aggódnunk, ha a futószalagon éppen nem találjuk a kiszemelt prédát: asztalonként egy táblagép segítségével rendelhetünk a teljes kínálatból, amit csak szeretnénk, az pedig néhány percen belül megjelenik a szalagon. A Wasabi étterem szalagján a tányérok kicsik, mindegyiken egy-egy gusztusosan elrendezett falatot találunk, ennek is köszönhető, hogy egy ilyen étkezés alatt megismerhetjük a japán konyha sokszínűségét.

Nem csak sushi! Íme a Wasabi étterem kínálata:

  • Sushi minden formában: maki, nigiri és tekercsek, különféle sushiválogatások, hallal, zöldségekkel és gyümölcsökkel készült hideg ételek.
  • Meleg ételek, keleti különlegességek hússal, hallal, zöldségekkel, tésztával és rizzsel.
  • Wasabi Burgerek, gyors ételek
  • Előételek, levesek és desszertek
  • Kávé- és italkülönlegességek, koktélok

Wasabi Debrecen: tényleg olcsóbb?

Tényleg olcsóbb vidéken a Wasabi étterem? Igen! Egy fogás Debrecenben átlagosan 300-500Ft-tal olcsóbb, a vendég pedig ugyanazt a minőséget kapja, mint a fővárosban. Wasabi Debrecen sokszor jobb akciókat is (például 10százalék helyett 15 százalék) kínál, ami nagyobb mennyiség rendelésénél már számottevő árkülönbség. Az akciós termékeket érdemes a Wasabi #HappyWeekDays ajánlatából kiválasztanunk.

Ételrendelés

A Wasabi étterem, különösen a jelenlegi helyzetre való tekintettel biztosítja a vendégeknek a házhozszállítás lehetőségét, így az otthon kényelméből is élvezhetjük a japán konyha nagyszerű fogásait. A Wasabi kód segítségével is vásárolhatunk mind a hideg, mind a meleg ételekből, válogatásokból.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

japán

étterem

wasabi

torma