Újdonsággal jelentkezik a népszerű gyártó: ez lehet majd a magyarok kedvenc étele?

HelloVidék   
  Megosztom
Újdonsággal jelentkezik a népszerű gyártó: ez lehet majd a magyarok kedvenc étele?

Egyre népszerűbbek az alternatív étrendek és a húsfogyasztók is törekednek a sokszínűbben táplálkozni. Ezt felismerve a Pápai Hús Kft. új vegán, kizárólag növényi alapanyagú termékcsaládot fejlesztett ki.

Az egyre divatosabbnak számító vegán és vega étrendekkel nagyobb hangsúlyt kapnak a növényi alapanyagok és a húsfogyasztók is sokszínűbb étrendre törekednek. Már a gyorsétterem láncok és az ismert befektetők is felismerték ezt, így kínálatukban már megtalálhatók a vegán ételek és a minőségi húsízű és jellegű növényi alapanyagú termékek.

A portál információi szerint most az ismert Pápai Hús Kft. is kifejlesztett egy kizárólag növényi alapanyagokból álló, vegán termékcsaládot: a Pápai Ízek néven forgalomba kerülő kétféle szendvicsfeltétet és a burgerpogácsát. Ezek amellett, hogy nem tartalmaznak állati fehérjét (ebből fakadóan laktózmentesek), egyben szója- és gluténmentesek is. A Pápai Hús Kft. vegán termékeinek borsó az alapanyaga, ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav.

Szappanos Péter ügyvezető szerint céljuk, hogy a húsfogyasztók, a flexitáriánusok (a szokásos hal-, hús- és tojásfogyasztás mellett az átlagosnál több növényi táplálékot evők), az alternatív étrenden élők, a vegetáriánusok és a vegánok is élvezhessék minőségi termékek ízeit. A Pápai Ízekkel reményeik szerint új vásárlókat nyerhetnek meg, és eddigi vevőik étrendjét is változatosabbá tehetik. A termékcsalád a későbbiekben tovább bővülhet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pápai hús

hús

húsfogyasztás

vegán