Meglepő felmérés látott napvilágot: ezek a legnépszerűbb virslik a magyarok körében

MTI   
  Megosztom
Meglepő felmérés látott napvilágot: ezek a legnépszerűbb virslik a magyarok körében

A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után.

A Pick Zrt. legfrissebb reprezentatív felmérése alapján 10-ből 9 megkérdezett szokott virslit vásárolni. A vásárlók 48 százaléka keresi a magas hústartalmú virsliket, 39 százalékuk pedig a hústartalmon felül arra is odafigyel, hogy magas minőségű alapanyagokból készült virslit vásároljon.

A legnépszerűbb termékek a sertéshúsból készült virslik, a roppanós virsliket pedig a frankfurti és a bécsi virsli követi a kedveltségi listán.

Bár a virsli eredeti recept alapján sertéshúsból készül, a baromfivirslik is egyre népszerűbbek, a megkérdezettek 16 százaléka kifejezetten ezeket a termékeket keresi.

A közleményben kitértek arra, hogy a gyermekes családok általában előnyben részesítik a hámozott és baromfihúsból készült kisebb méretű virsliket, míg a felnőttek inkább a sertéshúsból készült, roppanós virsliket fogyasztják.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gasztro

virsli

felmérés

vásárlás