Felejtsd el a Haribo-t: így készíthetsz egészséges gumicukrot házilag

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Felejtsd el a Haribo-t: így készíthetsz egészséges gumicukrot házilag

Tegye fel a kezét, aki nem szereti a gumicukrot?! Ezért is joztunk nektek egy olyan receptet, amivel nemcsak a magatok kedvére, de a gyerkőcökére is tehettek!  Sőt, karácsony közeledtével, remek meglepetés-ajándék is készülhet belőle! Ráadásul szuperegészséges is lehet a végeredmény, nem viccelünk!


 

Ha te is nagy gumicukor rajongó vagy, akkor nézd végig a lentebb közölt a Tiktok-videót, és rájössz, milyen egyszerűen készíthetünk egészségesebb gumicukrot, mint a bolti, mindössze három összetevőből.

Egészséges gumicukor karácsonyra? Itt a titkos recept

Egy deci 100 százalékos almalevet forrásig melegítünk, majd hozzáadjuk egy másik deci almát. Ehhez adunk egy csomag zselatint, alaposan összekeverjük, és mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről. Ekkor hozzáadjuk a zselatinos almalevet, majd egy evőkanál mézet, amit szintén alaposan összekeverünk. Ezt a keveréket beleöntjük a szilikon formákba, majd betesszük egy órára a hűtőbe. Fontos megjegyezni, hogy ez a módszer bármilyen gyümölcslével működik, és teljesen mindegy, milyen formába öntjük, csak az szükséges, hogy szilikonos legyen.

A többiről meséljen a videó:

@viviengyetvai Gumicukor 3 összetevőböl. ? #recipe #recept #gumicukor #gumicukorrecept #anyaalkot #neked #sasm #foryou #fy #fyp #nekedbe #nekedbelegyen #fypシ #viral #anya #mom #momsoftiktok #kids #gyerek #CapCut ♬ That Couch Potato Again - Prod. By Rose

Szinte bármilyen ízben készíthetsz macikat, kombinálva a frissen facsart vagy pürésített gyümölcsökből. Hogy mennyire lesz édes, vagy milyen ízű lesz, csak rajtad múlik. Adagold az összetevőket kedved szerint. Az elkészítésben segítség lehet egy korábbi Hellovidék-cikkünk is, ahol további tippeket is találsz, ITT!)

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gumicukor

recept

elkészítés

gumimacik

tiktok-videó

recept

édesség

karácsonyi meglepetés