Horror a nagyvárosi üzletekben: egekben a bérleti díjak, mi lesz ennek a vége?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Horror a nagyvárosi üzletekben: egekben a bérleti díjak, mi lesz ennek a vége?

Elképesztő mértékben emelkedtek az üzlethelyiségek bérleti díjai Budapesten, de az eladó üzletek statisztikáiból kiderült, hogy átlagárak tekintetében Debrecen lehagyta Budapestet, és Győr is felzárkózott. A szakértő szerint meglepő lehet, de a járvány következtében nem alakult ki pánikhelyzet az üzlettulajdonosok körében a számok tanúsága alapján.

Ahogyan a fővárosi albérletpiacon, úgy az üzlethelyiségek eseteiben is durván megugrottak a bérleti díjak - derült ki a statisztikákból, amelyeket az Ingatlan.com küldött a Pénzcentrumnak. A fővárosban a járvány előtti szinthez képest 60 ezer forinttal emelkedett az átlagos bérleti díj - havi 290 ezerről 350 ezer forintra. Ha a kerületeket nézzük, akkor látható, hogy a IV. kerületben több mint duplájára emelkedett ez az érték (250 ezerről 677 ezer forintra), így pedig mára már átlagban drágább ott bérelni, mint az V. kerületben! Sőt, egész Budapesten itt voltak a legmagasabb bérleti díjak januárban.

Általánosságban elmondható, hogy a 19 megyeszékhely leggtöbbjén emelkedtek a díjak a járvány előtti szinthez képest. Kivételt jelent Békéscsaba, Salgótarján (itt hatalmas a zuhanás), Szeged, Veszprém és Szekszárd. Eközben Székesfehérváron gyakorlailag megduplázódtak a havi bérleti díjak, és hasonló arányban emelkedtek Szolnokon és Egerben is.

Na, vajon hol milliós a négyzetméterár? Ha erre is kíváncsi vagy, kattints a Pénzcentrum friss cikkére!

Az eladó üzlethelyiségek statisztikáit vizsgálva visszaköszön az ingatlanpiacról már jól ismert "milliós négyzetméterár" szókapcsolat. Leggyakrabban a V. kerület esetében emlegetjük, és az üzlethelyiségek esetében sincs ez másképp: januárban kereken egymillió volt az ilyen típusú, eladó ingatlanok átlagos négyzetméterára - megmaradt a járvány előtti szinten. De még így sem a Belváros a legsrágább, ugyanis a Várnegyedben ugyanis 1 millió 77 ezer forintot kértek januárban egy négyzetméterért, a járvány előtt még 807 ezer volt ugyanez.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bérleti díjak

ingatlanárak

vidéki ingatlanpiac