Elmarad a fejlesztés a földvári kikötőben? Döntött a bíróság

24.hu   
  Megosztom
Elmarad a fejlesztés a földvári kikötőben? Döntött a bíróság

A bíróság nem engedte kisajátítani a földvári kikötő üzleteit, ráadásul úgy vélik, az eljárás kezdeményezését megelőző önkormányzati és kormányhivatali eljárás is szabálytalan volt a Pécsi Törvényszék szerin.

Ahogy arról a 24.hu beszámolt, a huzavona az üzeltek és a városvezetés között már 2017 óta tart, de máig nem jutottak közös nevezőre a felek. Ahogy a portál írja, a balatonföldvári BAHART-kikötő bejáratánál 1985 óta több üzlet üzemel, ahol ebédelhetnek, fagyit vásárolhatnak az arra látogatók. Viszont ezt a területet Holovits Huba polgármester fejleszteni szeretné, így erre és a közérdekre hivatkozva eltüntetné a büfésort. Éppen ezért az önkormányzata kisajátítási eljárást kezdeményezett.

Mindezek után most a Pécsi Törvényszék két fontos dolgot is kiemelt ítéletében:

  • egyrészt, hogy a kisajátítási eljárás kezdeményezését megelőző önkormányzati eljárás, valamint a kormányhivatali eljárás is szabálytalan volt,
  • másrészt, hogy ha még mindig ragaszkodik a kisajátításhoz az önkormányzat és a kormányhivatal, akkor az egész eljárást újra kell kezdeni.

Ahogy a lap írja, ez hosszú, évekig tartó folyamat lenne, és nem is biztos, hogy a kormányhivatal újra belevágna egy olyan eljárásba, amelyben a bíróság egyszer már súlyosan elmarasztalta. Hiszen a Pécsi Törvényszék az ítéletében a többi között úgy fogalmazott:

összességében megállapítható, hogy az I. r. alperes (a kormányhivatal) egy szabálytalanul lefolytatott eljárást követően hiányos, indoklást nem tartalmazó határozatokat hozott, amelyek az érdemi felülvizsgálatra alkalmatlanok.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

földvár

földvári kikötő

pécsi törvényszék

fejlesztés