Bezár a balatoni luxusszálloda: nem bírják a megemelkedett energiaárakat

HelloVidék   
  Megosztom
Bezár a balatoni luxusszálloda: nem bírják a megemelkedett energiaárakat

A nyári hónapok után októberre jelentősen csökkent mind az egyéni szabadidős, mind a vállalati rendezvények iránti érdeklődés a balatonkenesei Hotel Marina Port szállodában, ezért, valamint a megemelkedett energiaárak miatt a bezárást tervezik 5 hónapra novembertől. 

Azt tervezzük, hogy november elején 5 hónapra bezárunk és csak a húsvéti ünnepekre nyitunk ki ismét. A gyenge kereslet mellett a szálloda bezárásának oka az energiaárak megemelkedése. A gázért 263 százalékkal, az áramért 174 százalékkal kell többet fizetnünk, mint a múlt évben. 2023-ra nem kötöttünk a gázszolgáltatóval szerződést, mert a gázért már tízszer magasabb árat ajánlottak

- mondta el Szijjártó Csaba hoteligazgató a Turizmus.com-nak.

A téli időszakra tervezett bezárás idején saját forrásból korszerűsítik a szálloda energetikai rendszerét, napelemeket, hőszivattyúkat építenek be, derül ki a turizmus.com által közzétett Trendriportból.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hotel marina port

balaton

balatonkenese