Nem vár tovább Kaposvár: a város gondoskodik a 1400 tonna hulladék elszállításáról

MTI   
  Megosztom
Nem vár tovább Kaposvár: a város gondoskodik a 1400 tonna hulladék elszállításáról

A hatósági eljárás elhúzódása miatt Kaposvár önkormányzata maga gondoskodik 1400 tonna, a városban engedély nélkül lerakott hulladék elszállításáról - mondta a somogyi vármegyeszékhely polgármestere pénteken.

Szita Károly a Rádió Most Kaposvárnak adott interjúban felidézte, hogy az Olaszországból származó hulladékot egy pécsi cég helyezte el a város három ipari telephelyén több mint egy évvel ezelőtt.

Mi, kaposváriak több mint három évtizede egy olyan európai várost építünk, amelynek óvjuk, szépítjük a környezetét, sok tekintetben élen járunk egy zöld város megteremtésében, ebbe az itt élők biztonsága és egészsége érdekében nem fér bele, hogy valakik ennyi hulladékot ideszállítsanak

- hangoztatta a politikus.

Megjegyezte, hogy a társaság jogszabálysértésével összefüggő eljárás lefolytatására nem az önkormányzatnak, hanem a rendőrségnek, ügyészségnek, kormányhivatalnak, bíróságnak van hatásköre, de mivel az ügy bonyolult, ez hosszú időt vesz igénybe.

Mivel nem lehet megmondani, hogy azonnali cselekvés nélkül mikor kerülhet sor a hulladék elszállítására, kollégáival együtt úgy határozott, "ha más helyett kell, akkor más helyett" cselekednek, és a hulladékot kaposvári hulladéktelep elkülönített részére viszik

- tette hozzá.

Szita Károly jelezte:

a munka jövő hét kedden kezdődik szakemberek bevonásával.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hulladék