Elképesztő fényűzés: döbbenetes pénzeket beletolnak a gyerekzsúrokba a magyarok

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő fényűzés: döbbenetes pénzeket beletolnak a gyerekzsúrokba a magyarok

Manapság több százezer forintba is kerülhet egy születésnapi buli, sőt a legdurvább gyerekzsúrok egy kisebb panellakás árát is felemészthetik. A szülők és a kicsik pedig sokszor egymást akarják túllicitálni, pedig van olyan helyzet, amikor tényleg megéri profi segítséget hívni - számolt be róla az RTL.

Régen elég volt csak áthívni a gyerekeket, enni egy jó csokitortát és ajándékozni. Mostanra azonban egy szülinapi zsúr már nem áll meg itt. Külön műsor kell, animátorok, speciális torták, adott esetben még helyszín is. A járvány után rengetegen örömmel fogadták, hogy újra tarthatnak nagy bulikat gyereküknek, de sokaknak ez nem választás kérdése. A szülinapi zsúrokra ugyanis szinte kötelező meghívni minden óvodás csoporttársat vagy iskolai osztálytársat, amivel a résztvevők száma pillanatok alatt legalább húsz fő lesz - hangzott el az RTL cikkében.

A legolcsóbb opciók esetén ötezer forintot kell fizetni minden gyerek után, és általában tíz gyerek az elvárt minimum. És ebben az összegben még nincsenek benne a felnőtt belépők, amiket a szülőknek kell megvásárolnia a szülinapos gyerek szüleinek.

- tudhattuk meg.

Ennél már csak drágább lehetőségeket találni. A Minipoliszban egy születésnap háromórás játékkal már nyolcezer forint, az Elevenparkban van háromórás hétvégi buli 10 700 forintért gyerekenként, a MOM Játszóházban pedig 15 ezer forintért kínálják gyerekenként a csillámtetkós, buboréktáncos és lufihajtós bulit. A további extrákkal a végső összeg pedig tovább emelhető.

Az rtl.hu-nak nyilatkozó anyuka elmondta, hogy végül talált egy olyan helyet, ami különleges is volt, és gyerekenként ötezer forintba került, de még így is kétszázezer forint körüli összeget költöttek el, miután az alapköltséghez hozzájöttek a szülők belépői, az ételek és italok, valamint a torta. Ez utóbbi már nem lehet csak valami sima, egyszerű torta, hanem olyan tortákat kell vinni, amiket az anyuka

Az otthoni szülinap is gyakran kész lakodalom már

Amikor pedig egy „sima” születésnap már nem elegendő, tematikus zsúrok tömkelege közül lehet választani az otthon ünneplőknek. Ilyenkor egy adott téma köré szervezik meg a zsúrt: a lakást vagy kertet ahhoz illeszkedő dekorációval díszítik fel, az animátorok jelmezbe öltözve jelennek meg, és a különböző feladatok és játékok is az adott téma körül forognak. Lehet ez klasszikus, mint a hercegnős, a tűzoltós, a kalózos vagy az unikornisos, illetve népszerűek a különböző filmekhez és sorozatokhoz kapcsolódó zsúrok, mint a Verdák, a Jégvarázs, a Star Wars, a Harry Potter, Mancsőrjárat és persze a szuperhősős bulik. Valamint legújabban a gyerek körében rendkívül népszerű számítógépes játék, a Minecraft köré szervezett szülinap zsúrok.

A különböző csomagok ára jellemzően ötvenezer forint környékéről indul, de ezért általában legfeljebb tíz fős zsúrokat vállalnak, egy órára. Ha a szülők azt szeretnék, hogy legalább két órán át lefoglalják az animátorok a gyerekeket, minimum százezer forintot kell kifizetniük, és akkor ebben még nincsen benne a torta, valamint a rágcsálni valók, édessütemények és az üdítők, valamint a dekoráció, amivel már pillanatok alatt kétszázezer forintnál, de inkább afelett jár a születésnapi zsúr költségvetése.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szülinapi parti

gazdaság

gazdag

szegénység