Gigaberuházás Ópusztaszeren: mutatjuk, mire költötték a közel 381 millió forintos támogatást

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Ópusztaszeren: mutatjuk, mire költötték a közel 381 millió forintos támogatást

Befejeződött a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda ópusztaszeri telephelyének korszerűsítése, a beruházás több mint 381 millió forintból, uniós támogatással valósul meg - közölte az intézményt fenntartó Szeged-Csanádi Egyházmegye.

A Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda székhelye Bakson található, az intézmény fenntartója 2011 óta az egyházmegye. Baks, Ópusztaszer és Tömörkény iskolája, óvodája és Pusztaszer iskolája alkotja a hét egységből álló intézményt. A Csongrád-Csanád megyében egymástól húsz kilométeres körzetben működő iskolában nyolc évfolyamon mintegy százhúsz diák tanul.

A 2021 nyarán indult beruházás során - amely kivitelezője a szegedi székhelyű ArtAngyal Stúdió Kft. volt - megtörtént az iskolaépület energetikai korszerűsítése: a nyílászárók cseréje, a homlokzat és a padlásfödém hőszigetelése, valamint a fűtési rendszer részleges rekonstrukciója.

Az iskola korábban nem rendelkezett megfelelő sportolásra helyet adó fedett helységgel, így a mindennapos testnevelés feltételei nem teljesülnek. Ezért új, csaknem 500 négyzetméteres acél tartószerkezetű, szendvics falpanel burkolatú tornacsarnokot építettek a hozzá kapocsoldó öltözőkkel, szertárral és kiszolgáló helyiségekkel.

A beruházás hosszú távú célja, hogy a modern oktatási környezet megteremtésével javítsa a község és a térség fiataljainak továbbtanulási esélyeit, későbbi elhelyezkedési lehetőségeit

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ópusztaszer

óvoda

óvodafejlesztés

óvodafelújítás

támogatás