Megindult a roham: ezeket a fenyőfákat keresik leginkább a magyarok

Pénzcentrum   
  Megosztom
Megindult a roham: ezeket a fenyőfákat keresik leginkább a magyarok

Egyes felmérések szerint magyarok jelentős része inkább az olcsóbb és tartósabb megoldások felé fordul. Az áruházak legtöbbje szerint a műfenyők nem drágultak számottevően a tavalyi szezonhoz képest.

Az egyik legnagyobb hazai webshop pedig elárulta, jellemzően 10-20 ezer forintot költenek a vásárlók egy-egy műfenyőre. A megszólalók közül többen is hozzátették, sokan keresik a legdrágább árkategóriás termékeket is, és egyre többen az utolsó pillanatra halogatják a döntést - és veszik meg a karácsony előtti napokban a műfenyőt - írja a Pénzcentrum.

Nem áll meg a drágulás a 2023-ban sem a fenyőárusoknál: mint a Pénzcentrum is beszámolt róla: ebben az évben a nordmann fenyőfák méterára 9-10 ezer forint között mozog majd, míg az ezüst-és lucfenyők esetében 5-6 ezer, illetve 3-4 ezer forinttal kell kalkulálnunk méterenként. Az áremelkedés különböző tényezőkből tevődött össze, például megnövekedtek a fuvarozási költségek és a sofőrök bérei is.

Sőt, a nagy kereslet és a beszerzési nehézségek miatt a fenyőárak várhatóan a szezonban folyamatosan növekednek majd a várakozások szerint.

Az elszálló árak miatt egyre többen gondolják úgy, hogy az egyre drágább fenyőfa helyett egy műfenyőt állítanak karácsonykor. Egy korábbi felmérés szerint a kutatásban résztvevők közel fele (47%) mondta azt, hogy műfenyőt választ idén karácsonyfának - és csak 35 százalék ragaszkodott az igazihoz.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

fenyő árak

karácsony

vásárlási szokások