Kétméteres kígyószörny ijesztett halálra egy kisgyerekes családot vidéken: honnan jött a bestia?

HelloVidék   
  Megosztom
Kétméteres kígyószörny ijesztett halálra egy kisgyerekes családot vidéken: honnan jött a bestia?

A mindszenti édesanya 3 hónapos gyermekét épp a teraszon, babakocsiban ringatta, 6 éves fiúk pedig a kismedencében pancsolt, amikor egy másfél-két méteres kígyó elsiklott előttük. Mindeközben Mindszenten valaki éppen kockás pitonját kereste. Horror.

A mindszenti Tóth Tamásné ereiben valósággal meghűlt a vér, amikor a kertjükben meglátott egy körülbelül 2 méteres kígyót, amely többek szerint csak egy sikló volt. Mindeközben Mindszenten valaki éppen akkor kereste a kockás pitonját - számol be meghökkentő esetről a Délmagyar.

Kint voltam az udvaron a gyerekekkel. A férjem dolgozni volt. A kisbabánk 3 hónapos, őt a teraszon ringattam a babakocsiban. A 6 éves nagyfiunk pedig a kismedencében pancsolt. Egyik kezemben a babakocsi, a másikban a kávéscsésze. A szemem sarkából láttam meg a kígyót, ahogy elsiklott előttünk, és a következő pillanatban már a kapunál volt. Jó nagy volt, legalább másfél-két méteres és olyan vastag, mint egy női csukló. Iszonyatosan megijedtem, azt hiszem, erre mondják, hogy meghűlt bennem a vér

– mesélte a lapnak a mindszenti édesanya.

A döbbenet után azonnal bevitte a kisbabát a házba, utána szaladt a medencéhez, és bemenekítette a másik gyermekét is. A hölgy elmondása szerint a kigyó lecövekelt a kapunál, félig kint az utcán, félig bent. Amennyire csak lehetett, aztán már próbálták nagy ívben elkerülni. Aztán az jutott eszébe a hölgynek, hogy leönti vízzel a csúszómászót, így zavarja el a kertjéből. Előtte azonban még lefényképezte.

Nem mozdult szegény állat, gondolom azért, mert a kapuban viszonylag hűvös volt vagy legalábbis árnyék. Amikor ráöntöttem a vödör vizet, akkor viszont kicsusszant a kapu alatt és eltűnt, azóta sem láttam

- folytatta a történetet.

Az édesanya még aznap kitette a képet a közösségi felületre, hogy megtudja, milyen fajta lehetett. Többek szerint nem kígyó volt, hanem sikló. A sztori azonban itt nem ért véget. Nem sokkal a nemkívánatos kaland után ugyanis megjelent egy hölgy, aki úgy hallotta, hogy a riadt anyuka befogta a kockás pitonját. Sajnálattal vette tudomásul, hogy mégsem sikerült elcsípni a szökevényt.

Belegondolni is rossz, mi történhetett volna

Mindenesetre ha kockás piton volt, nagy szerencséje a családnak, hogy időben észrevették. Ugyanis ez a hüllő őzekkel, szarvasokkal is táplálkozik, de olykor az ember is áldozatául esik. Mint a pitonok általában, a kockás piton is lesből támad, addig várakozik, amíg zsákmánya elérhető távolságba kerül, majd a zsákmányra tekeredve megfojtja azt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kockás piton

sikló

mindszent